171 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroenraspcitroensapcitroenschilknoflookkomkommerkorianderkruidenmuntolieolijfoliepeterselierode uisuikertomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Tomatensalade met geroosterde citroen

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gemalen piment, granaatappel, granaatappelmelasse, munt, olijfolie, peterselie, rode ui, salieblaadjes, tomaatjes, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen

Ingrediënten:
water, bietjes, chilipoeder, citroen, citroensap, erwtenscheuten, olijfolie, groenten, hummus, ingemaakte citroen, jonge rode bietjes, kikkererwten uit blik, marjolein, meirapen, olie, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rosé, vruchtensap, tahin, tijm, knoflook, tijm, kurkumapoeder, venkel, kruiden, peper, versgemalen zwarte peper, wortels, zeezout, 
zout en peper en zuring

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Zwarte rijst - arroz negro

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, spaanse ui, tomatenpuree, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / pasta/noodles
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Groentepaella met artisjokken en piquillopaprika´s

Ingrediënten:
artisjok, calasparrarijst, citroen, gedroogde porcini, groene paprika, groentebouillon, knoflook, ñoraspaprikas, olijfolie, piquillopaprika, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Pittige tartaar-bulgurballetjes

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bulgur, chilivlokken, citroen, fenegriekpoeder, biefstuk, groene chilipeper, knoflook, korianderpoeder, little gem, paprikapoeder, pimentpoeder, rundvlees, tartaar, tomatenpuree, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ossobuco uit milaan - ossibuchi alla milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / kalfsvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Harira

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, gemberpoeder, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olijfolie, peper, rundvlees, selderijblad, tomaten, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige soep van freekeh met gehaktballetjes

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, citroen, fijne kristalsuiker, freekeh, gemalen korianderzaad, gemalen piment, kaneel, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, runderbouillon, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Tomatencarpaccio

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, citroen, manchego, olijfolie, parmigiano reggiano, tomaten, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, bouquet garni, citroenschil, kalfsschenkel, kalfspoot, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Inktvissaus

Ingrediënten:
chilipeper, citroenrasp, gedroogde chilipeper, peterselie, inktvis, inktvis, kerstomaat, knoflook, knoflook, water, olijfolie, paccheri, pasta, peterselie, pijlinktvis, puree, tomaten, tomatenpuree, wijn, witte wijn, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Taboulé

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bulgur, citroen, gemalen piment, granaatappelpitten, munt, olijfolie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Libanees / Syrisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Cantharelpaté

Ingrediënten:
boter, cantharellen, citroen, knoflook, marsala, olijfolie, peper, peterselie, sherry, tomatenpuree en zout

Haal meer recepten op...