98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapcourgetteknoflookkruidenlaurierolieolijfolieoreganopeterseliepreispecerijensuikertijmtomaattomatenpureeuivetwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Schelpdierenbouillon

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, sjalot, thaise basilicum, water, witte wijn en zwarte peper

Soort:
bouillon
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Pizza met lotte en bleekselderij

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, knoflook, mozzarella, olijfolie, peper, sjalot, tarwebloem, tomaten, gist, water, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

GrÎne Minestrone

Ingrediënten:
basilicum, broodchips, courgette, doperwten, pasta, groene olijven, groentefond, jonge spinazie, knoflook, koolrabi, kraailook, olijfolie, olijfoliebrood, peper, pijnappelpitten, sjalot, venkel, water, zonnebloempitten en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Visfilets met blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, eierdooiers, groene kruiden, limoen, peper, sjalot, tomaat, vetstof, visbouillon, visfilets, water, witloof, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Zwezerikragout

Ingrediënten:
bloem, champignons, foelie, kalfsgehakt, kalfszwezerik, melk, paneermeel, peper, peperkorrels, sjalot, tuinkruiden, vetstof, water, witte wijn en zout

Soort:
pastei / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Havergort met koolrabi

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillonblokje, havergort, koolrabi, peper, ui, vetstof, walnoten, water, wortelen, zout en zure room

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Couscousschotel

Ingrediënten:
abrikozen, basilicum, citroen, courgette, couscous, halva abrikozenjam, kalkoen, kaneelpoeder, knoflook, olijfolie, rozijnen, sinaasappelsap, ui, peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Gnocchi au pistou et aux palourdes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, droge witte wijn, boter, water, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, slagroom, soezendeeg, tapijtschelpen, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Diner / voorgerecht uit Hip Holland:

Soep van geroosterde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, tomaat, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Linzensoep met pasta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, bruine linzen, groentebouillon, knoflook, kruidenblaadjes, marjoraan, olijfolie, tijm, tubetti, ui, water, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gierstovenschotel met groenten

Ingrediënten:
basilicum, bonenkruid, champignons, courgette, gierst, mozzarella, olijfolie, peper, prinsessenbonen, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit  - Toscane

Recept uit Toscane:

Bolognesesaus

Ingrediënten:
basilicum, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode wijn, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mister Kitchen en Jasper Faber - El Bulli

Recept uit El Bulli:

Tomaat & Spaghetti

Ingrediënten:
agar-agar, auteurmoshik roth, basilicum, crutomat, extra vergine olijfolie, knoflook, parmezaanse kaas, suiker, tomatensap, ui, water, witte peper en zout

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Polenta met baccala

Ingrediënten:
baccala, basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, peper, peterselie, polenta taragna, rode wijn, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfstong

Ingrediënten:
basilicum, bouquet garni, groene kruiden, kalfstong, kookvocht van tong, kruidnagel, peperkorrels, prei, selderij, spinazie, ui, water, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Haal meer recepten op...