36 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumboterchilipepergaram masalagemberknoflookkomijnpoederkomkommerkorianderolijfoliepaprikapoederpeterselierode paprikarode uisuikertomatenpureeuienpoederwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Memphis BBQ Sauce

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, citroensap, mosterdpoeder, tabasco, tomaat uit blik, uienpoeder, worcestersaus en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Kansas City BBQ Sauce

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gember, groene thaise chilipeper, heinz ketchup, knoflookpoeder, komijnpoeder, mosterdpoeder, tomatenpasta, uienpoeder, water, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Noord-Afrikaanse gemengde salade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gezouten citroenschil, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gondy - Iraanse kippensoep met balletjes van kikkererwtenmeel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, braadkip, cayennepeper, citroensap, gedroogde limoen, gele spliterwten, gemalen kardemom, kikkererwtenmeel, kurkuma, mager rundgehakt, peper, selderijblad, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firanda tevrek - Gevulde baars

Ingrediënten:
baars, basilicum, boter, broodkruim, cayennepeper, citroensap, groene paprika, olijfolie, peterselie, selderijblad, suiker, tomaten, ui, water en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vissoep - soupe de poisson

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, cognac, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, rode paprika, saffraandraadjes, sinaasappelschil, spaghetti, stokbrood, tomaat, tomatenpuree, ui, vermicelli, verse tijm, visgraat, viskoppen, water, witbrood, witvis en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Turks / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Ikan boemboe Bali

Ingrediënten:
bananenblad, citroensap, djeroek poeroet, gember, ketjap, knoflook, kokosolie, makreel, peper, rode peper, salam, serehpoeder, sjalot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zigeunersalade

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel

Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh de luxe- Sambal goreng van garnalen en petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroensap, eetbare bloemblaadjes, fijn zeezout, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, minipaksoi, notenolie, passievruchtensap, passievruchtschil, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Pissaladiere met courgette en feta

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, feta, gehakt, basilicum, kerstomaat, water, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode peper, rozemarijn, knoflook, tijmblaadjes, uien en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gestoomde schelvis met sesam-bagna cauda en cavolo nero

Ingrediënten:
banaansjalot, bloem, boter, bruine ansjovisfilet, cavolo nero, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, citroenschil, gebakken uitjes, grof zeezout, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, schelvisfilet, sesamzaad, tomaat, valdespino sherryazijn, witte peper, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...