34 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemboterbouilloncourgettegedroogde witte bonenlamsschouderlaurierolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirijstsjalotsuikertijmtomaatuivarkenszwoerdvleeswortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Keizerlijke ribbetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, donkere sojasaus, ei, gember, knoflook, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, varkensribbetjes, water, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pizza Met Venusschelpen

Ingrediënten:
deeg, peterselie, kerstomaat, knoflook, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, pizzadeeg, schelpen, peterselie, tomaten, venusschelpen, vlees, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Pistache8 Ham8 Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, citroen, fusilli, gerookte ham, ham, kaas, kerstomaat, knoflook, knoflook, noten, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pistachenoten, prei, tomaten, water, water, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Lunch / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Stoofschotel van conch - conch chowder

Ingrediënten:
aardappel, azijn, barbecuesaus, conch, tomaat in blik, gezouten varkensvlees, groene paprika, kipkruiden, knoflook, laurierblad, oregano, peper, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde flensjes

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, cayennepeper, cervelaatworst, doorregen spek, ei, knoflook, melk, olie, paprikapoeder edelsusz, sodawater, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / hartige hapjes
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Milanese pens - trippa alla milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gedroogde witte bonen, knoflook, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pens, peper, tomaten, ui, verse salieblaadjes, vleesbouillon, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Varkensfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, grof zeezout, honing, knoflook, olijfolie, peper, rode wijnazijn, sjalot, soepkruiden, tomaat, varkensbotten, vernaccia-azijn, water en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Varkenszwoerd op Picchi's wijze

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bleekselderijhart, knoflook, laurier, olie, peper, rozemarijn, salie, spaanse peper, tomaat, ui, varkenszwoerd, water, wortel en zout

Soort:
bouillon
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Haas in tomatensaus

Ingrediënten:
boterolie, brandewijn, doorregen spek, haas, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, rode wijnazijn, tarwebloem, tijm, tomatenpuree, water, wildbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ragout

Ingrediënten:
ganzenvet, knoflook, lamsschouder, peper, reuzel, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensschouder, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Kip met saffraanrijst en erwten

Ingrediënten:
doperwten, gele ui, gezouten varkensvlees, kip, knoflook, kurkuma, olie, paprikapoeder, peterselie, rijst, saffraan, spek, tomaat, water en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cassoulet de porc et de mouton - Bonen gebakken met varkensfilet, schapen- of lamsschouder en worst

Ingrediënten:
armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf aux olives - Runderstoofpot met olijven en aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisgarnituur, beurre manié, fond, groene oliijven, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piperadegarnituur, pistou-garnituur, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Catalaanse pizza's - cocas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bacon, bloem, butifarra, champignon, droge gist, groene paprika, knoflook, maïsgriesmeel, olijfolie, peper, pijnboompitten, polenta, rode paprika, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / pizza / vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Minipizza's

Ingrediënten:
ansjovisfilets, artisjokbodems, bloem, champignons, chorizo, tomaat, gist, ham, knoflook, laurier, mozzarella, olijfolie, olijven, oregano, paprika, peper, pizzadeeg, roze garnalen, tonijn in blik, water en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Varkensgebraad Marengo

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, champignons, knoflook, peper, peterselie, tomatenpuree, ui, varkensgebraad, vetstof, water, witte wijn en zout

Soort:
vlees / varkensvlees
Haal meer recepten op...