57 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterfruitgemberpoederhoningkaneelstokjeknoflookkorianderkruidenlauriermuntolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierijstspecerijensuikeruivleesvruchtenwaterzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met ui, knoflook en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boerenkip, boter, citroensap, gemalen kardemom, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, peper, saffraanpoeder, ui, verse bladpeterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Garnelen in orientalischer Gewürzbutter mit Zimt-Linguine / Garnalen in orientaalse kruidenboter met kaneel-linguine

Ingrediënten:
citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Kedgeree

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bladpeterselie, citroen, ei, geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, karnemelk, laurier, pimentbessen, puy-linzen, ui en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gekruide gebakken aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappels, citroen, gemalen komijn, korianderblaadjes, paprikapoeder, specerijen, knoflook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Empire roast chicken - bombay-aardappeltjes - indiase saus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroen, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, kurkuma, olijfolie, peper, rode spaanse peper, rode ui, scharrelkip, tomaat, tomatenpuree, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een kleine bruine stoofpot van paddenstoelen en spelt

Ingrediënten:
abrikozen, chilivlokken, citroenrasp, couscous, gedroogde paddenstoelen, gemalen korianderzaad, gerst, boter, granen, haas, kaneelstokje, knoflook, water, komijnzaad, rozijnen, schenkel, specerijen, spelt, ui, uien, vijgen, vlees, weidechampignons en 
zout en peper

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Gegrild lamsvlees met citroenharissa

Ingrediënten:
azijn, bot, citroenschil, custard, eieren, gemalen amandelen, ingemaakte citroen, jam, knoflook, komijnzaad, lamsvlees, munt, pepers, pitten, pruimen, rode paprika, rundvlees, specerijen, steaks, taart, tomatenpuree en zeezout

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Gelukspaddenstoeltjes

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelen, amandelmeel, biologische citroen, ei, bloem, gemalen kardemom, gemalen kruidnagels, gemalen piment, gemberpoeder, poedersuiker, honing, koriander, nootmuskaat, peper, rode voedingskleurstof, ruwe rietsuiker, kaneel, vanillesuiker en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous met gekarameliseerde pompoen

Ingrediënten:
amandelen, dadel, gedroogde pruim, gember, groentebouillon, ingemaakte citroen, israelische couscous, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, pompoen, rozijn, tomaten, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ras el hanout

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde citroenschil, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen piment, gemalen selderijzaad, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, nigellazaad, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Haal meer recepten op...