271 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroencitroensapdilledragoneikorianderkruidenlaurierolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselierozemarijnsjalottomaatuiwaterwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Mosselen met knoflook-peterselieboter

Ingrediënten:
boter, knoflook, mosselen, sjalot, tuinkruiden, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Tuinbonen met kruidengeitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, dragon, jonge tuinbonen, knoflook, peterselie, tijm, volle yoghurt, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gebakken mosselen

Ingrediënten:
bieslook, boter, knoflook, laurier, mosselen, peterselie, sjalot, tijm, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Veg!:

Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing

Ingrediënten:
babybietjes, bieslook, citroensap, dille, knoflook, laurier, olijfolie, rucola, tijm, volle yoghurt, walnoten, waterkers, zeezout, zure room en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Lotharinger ganzenvleesterrine

Ingrediënten:
bieslook, gans, knoflook, marjolein, paprikapoeder, salie, tijm, varkenslever, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van eendenham, pecorino en munt

Ingrediënten:
chinese bieslook, eendenborst, erwtenscheuten, knoflook, lente-ui, munt, pecorino, peperkorrels, sinaasappel, tijm, veldsla, vinaigrette en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / wild en gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gebakken girolles met duxelle

Ingrediënten:
bieslook, boter, fleur de sel, girolles, knoflook, laurier, sjalot, tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde paddestoelen met verse kruiden

Ingrediënten:
bieslook, boter, dragon, gedroogd eekhoorntjesbrood, kervel, knoflook, olijfolie, paddenstoelen, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Castellucio-linzen met tomaten en gorgonzola

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, castelluccio-linzen, dille, kervel, knoflook, maldon zeezout, milde gorgonzola, olijfolie, pomodori, rode ui, rode wijnazijn, tijm en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rog met courgette en spinazie

Ingrediënten:
bieslook, boter, fleur de sel, gele courgette, groene courgette, knoflook, peper, rogvleugels, sjalot, spinazie, tijm, tijmbloesem en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Veg!:

Romige paddenstoelensoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, dragon, droge sherry, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, peterselie, prei, slagroom, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Reerug uit de Hardt ingewreven met vijf soorten peper

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, balsamicoazijn, bieslook, boter, fleur de sel, hazelnootolie, jeneverbessen, knoflook, laurier, peper, pepermengsel, reerug, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Reerug uit de Hardt ingewreven met vijf soorten peper

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, balsamicoazijn, bieslook, boter, fleur de sel, hazelnootolie, jeneverbessen, knoflook, laurier, melange van 5 soorten peper, peper, reerug, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Pastinaak-pompoensoep

Ingrediënten:
bieslook, groentebouillon, knoflook, laurier, pastinaak, peper, pompoen, selderij, tijm, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Kruidenboter

Ingrediënten:
basilcum, bieslook, knoflook, lavas, limoensap, oregano, peterselie, sjalot, tijm, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Kruidenboter

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, knoflook, lavas, limoensap, oregano, peper, peterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kruidenboter

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, knoflook, lavas, limoensap, oregano, peterselie, sjalot, tijm, witte peper en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met tofu

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, stevige tofu, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Haal meer recepten op...