200 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloembotercitroencitroensapeigroentekaneelknoflookkorianderolijfoliepeperpeterseliesuikertomaatuivleeswaterwortelzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Snack of tussendoortje uit Bouillon:

Dolma's met dille en lamsgehakt

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, dille, griekse yoghurt, knoflook, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, tomaat, tomatenpuree, ui en wijnbladeren

Soort:
lamsvlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Boekweitwraps met lamsgehakt-chili

Ingrediënten:
avocado, boekweitmeel, koriander, chili, chilipoeder, citroensap, crème fraîche, eieren, gedroogde zwarte bonen, gehakt, ui, komijnpoeder, kurkuma, lamsgehakt, limoen, marsala, melk, olijfolie, patentbloem, knoflook en tomaat

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Beignets Gevuld Met Gekruid Lamsgehakt

Ingrediënten:
aardappels, ei, bloem, pijnboompitten, koekjes, lamsgehakt, meel, olijfolie, paprikapoeder, knoflook, tomaten, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Couscous met lamsvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, couscous, tomaat, kikkererwten, lamsvlees, olijfolie, peterselie, uien, vleesbouillon, water en wortelen

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees / couscous
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Lahma bi agine - Pizza's met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gedroogde gist, lamsgehakt, suiker, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Turkse pizza met tomaat, lamsvlees en piment - lahmacun

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipepervlokken, citroen, droge gist, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, knoflook, lamsvlees, olijfolie, ongebleekt meel, piment, rode ui, tomaat, ui en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lams-paupiettes met port

Ingrediënten:
arrowroot, bruine fond, dragon, extra vergine olijfolie, knoflook, lamsoester, mager lamsgehakt, ruby port, tomatenpuree, tomaten uit blik, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Turkse dolma's

Ingrediënten:
citroensap, droge aubergineschillen, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, sambal, tomatenpuree, ui, witte rijst en 
zout en peper

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Mediterrane courgettes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, extra vergine olijfolie, kaneel, knoflook, mager lamsgehakt, pijnboompitten, rozijnen, tomatenpuree, zongedroogde tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, kerriepoeder, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, passata, slagroom, sultana's, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...