57 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbalsamicoazijnbloembotercitroencitroensapdijonmosterdeikaneelknoflookkorianderzaadmelkoliepeperplantaardige oliesesamzaadsinaasappelslagroomuivenkelzaadvloeibare honingwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Honey & co:

Gepocheerde kweepeer met kwark en zoete hazelnoten

Ingrediënten:
babyspinazie, chilivlokken, ciderazijn, citroensap, hazelnoot, honing, kaneelstokje, kweeperen, lamsoor, munt, olijfolie, peper, single cream, slagroom, suiker, volle melk, yoghurt, zeezout en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kwartels gevuld met couscous, rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, honing, kaneel, kaneelstokje, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, poedersuiker, rode ui, saffraandraadjes, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con tempé met zwarte bonen

Ingrediënten:
chilipoeder, chipotlepeper in adobosaus, groentebouillon, honing, knoflook, koriander, olijfolie, peper, radijs, salie, suiker, tempé, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, winterwortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Kwartelei op boekweitblini's met veldsla en pinksterbloemen

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, boekweitmeel, citroensap, ei, gist, honing, kwarteleitjes, melk, olie, peper, pijnboompitjes, pinksterbloemen, suiker, veldsla, volkorenmeel, zeezout en zevenbladblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Klaverzuring met tapenade van paddestoelen

Ingrediënten:
boter, citroensap, croutons, geitenkaas, honing, kappertjes, kastanjechampignons, klaverzuring, klaverzuringknolletjes, knoflook, koemelkkaas, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, shiitakes, suiker, tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zelfgemaakte pickles

Ingrediënten:
bloemkool, droge witte wijn, honing, knoflook, korianderzaad, laurierblad, moscatelazijn, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, suiker, witte balsamicoazijn, wittewijnazijn, wortel, zeezout en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Maïsvlini's met barbecuesaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boekweitmeel, boter, ei, gedroogde gist, honing, komijnpoeder, lente-uitjes, maïs, melk, olijfolie, paprikapoeder, passata di pomodoro, peper, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Lekach - Honingcake

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, cognac, ei, gele rozijnen, kaneel, kruidnagelpoeder, plantaardige olie, rum, sinaasappelrasp, sterke koffie, suiker, vloeibare honing, walnoten en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
amandelen, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, pastinaken, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete challe

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, eidooier, honing, maanzaad, plantaardige olie, rozijnen, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Roggebrood

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, honing, karwijzaad, plantaardige olie, roggemeel, suiker, water, witbier en zeezout

Keuken:
Noord-west-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poolse holishkes

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, honing, olie, peper, rozijnen, rundergehakt, savooiekool, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, witte kool, zout en zure appel

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rijst / rundvlees / groente
Haal meer recepten op...