347 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapdijonmosterddillefijne kristalsuikerkaneelknoflookkorianderlaurierlimoenmuntoliepeterselierode uisinaasappelsjalottijmtomaatuiwaterwitte peperzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Polpo:

Salade van peer, gorgonzola & lof

Ingrediënten:
dijonmosterd, doyenne du comice peer, extra vierge-olijfolie, frisee, gorgonzola, kristalsuiker, peren, rodewijnazijn, roodlof, witlof, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Ingelegde poon

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroen, dillezaad, groene aardbei, grof zout, jeneverbes, koolrabi, korianderzaad, olijfolie, peper, poon, suiker, tuinkers, venkelzaad, volvette room, waterkers en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snijbiet met sinaasappel en sjalot

Ingrediënten:
kumquat, mandarijn, olijfolie, sherryazijn, sinaasappel, sjalot, snijbiet, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paksoi met sinaasappel en sjalot

Ingrediënten:
kumquat, mandarijn, olijfolie, paksoi, sherryazijn, sinaasappel, sjalot, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kool met sinaasappel en sjalot

Ingrediënten:
kool, kumquat, mandarijn, olijfolie, sherryazijn, sinaasappel, sjalot, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Schnitzel met waterkers en pikante appelmoes

Ingrediënten:
appels, bloem, boter, broodkruim, citroen, cornichons, ei, extra vierge olijfolie, kaneel, kruidnagels, moesappel, muskaatnoot, olijfolie, sinaasappel, suiker, varkensoesters, waterkers, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Yoghurtsoep met verse erwten

Ingrediënten:
cantaloupe, casabameloen, cashewnoten, doperwten, dragon, honeydewmeloen, limoensap, melk, mirin, olijfolie, pompoenpitten, sinaasappelsap, suiker, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Bijgerecht uit Smokey goodness:

Gegrilde ananassalsa

Ingrediënten:
ananas, bruine basterdsuiker, gemalen komijn, jalapeñopeper, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, rode puntpaprika, rode ui, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Pompoensoep

Ingrediënten:
amandelen, ciderazijn, citroen, duindoornbessen, kervel, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pompoen, rozemarijn, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geschroeide tonijn met pistachekorst en papajasalsa

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Frambozendressing

Ingrediënten:
framboos, frambozenazijn, mosterd, olijfolie, suiker, ui, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Dadar Gulung

Ingrediënten:
asem, djahé, djinten, eieren, fruit, gehakt, kokosnootvruchtvlees, half-om-halfgehakt, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kokos, laos, lombok, olie, peper, rode lombok, sambal, sjalotten, suiker, knoflook, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht uit Polpo:

Makreeltartaar met mierikswortel & carta di musica

Ingrediënten:
augurk, bladpeterselie, carta di musica, citroen, extra vierge-olijfolie, fijn zout, kappertjes, komkommer, kristalsuiker, makreelfilet, mierikswortelsaus en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Dressing van granaatappelsiroop

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fijne suiker, granaatappelsiroop, kaneelpoeder, knoflook, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Bouillon:

Bouillon met venusschelpen, zee-egels en asperges

Ingrediënten:
beukenzwam, bouillon umami, bruine venusschelpen, citroengras, groene asperges, limequat, olijfolie, paarse rammenas, peper, rijstazijn, spitskoolhart, suiker, thaise basilicum, yuzu, zee-egels en zout

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...