44 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembouillonbouquet garnicitroencitroenschildroge witte wijneigemberknolselderijkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnsjalottijmtomatenpureeuizout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Gebraden kip

Ingrediënten:
bessenjam, bleekselderij, bloem, citroen, kip, kippenbouillon, knoflook, kruidenboter, laurier, rozemarijn, tijm, ui, wijn en wortel

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Zomerse doperwtensoep met knoflooktoast

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, crème fraîche, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, roomboter, salie, stokbrood, tijm, ui, verse doperwten, verse knoflook en wortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Ossenstraart, cavolo nero en puree

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, cavolo nero, kippenbouillon, knoflook, laurier, ossenstaart, peper, rode wijn, tijm, ui, volle melk, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Kip met gestoofde seizoengroenten met roomsaus

Ingrediënten:
boter, doodstrompet, druivenpitolie, jeneverbes, kip, kippenbouillon, knoflook, koolraap, kruidnagel, laurier, olie, peper, pieds de mouton, piment d'espelette, prei, roomsaus, spruitjes, tijm, ui, witte truffel, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rinderschulter mit Granatapfel-Mandel-Sauce / Gesmoorde runderschouder met granaatappel-amandelsaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Gebonden kippensoep met bladerdeegdeksel

Ingrediënten:
bloem, boerenkip, boter, eidooier, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, morieljes, peper, peterselie, roomboterbladerdeeg, sjalotten, terrine van foie gras, truffel, ui, witte meiraap, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Kikkerbilbitterbal

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, ei, jeneverbessen, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, puy-linzen, mangochutney, paneermeel van inktvisbrood, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, sjalot, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, bladpeterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Arganöl Mariniertes Kaninchen / In arganolie gemarineerd konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine boter, cantharellen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, gedroogde champignons, gedroogde chilipeper, gelatine, gemalen karwijzaad, gember, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kardamompeul, kippenbouillon, knoflook, konijnenbout, kruidnagel, kurkuma, laurier, marinade voor konijn, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, saffraan, suiker, ui, veldsla, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild / couscous
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gentse waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boerderijkip, boter, eidooier, kervel, kippenbouillon, knoflook, knoflookolie, laurier, peper, prei, room, tijm, ui, vastkokende aardappels, witte wijnazijn, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cochon de lait farci à la Trébizonde - Gebraden speenvarken gevuld met rijst, worstjes, abrikozen en rozijnen

Ingrediënten:
boter, droge madeira, droge port, droge witte vermouth, droge witte wijn, gedroogde abrikozen, kalfsbouillon, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, krenten, laurier, mosterd, olie, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, runderbouillon, runderfond, saffraandraadjes, sjalot, speenvarken, speenvarkenhart, speenvarkenlever, speenvarkenniertjes, tijm, ui, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte peper, witte rijst, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Txangurro-ravioli

Ingrediënten:
boter, ei, zoet gerookt paprikapoeder, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, kristalsuiker, lasagnevellen, laurierblad, manchego, olijfolie, prei, slagroom, tomaat uit blik, verse bladpeterselie, verse tijm, vieux, visbouillon, witbrood, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Coq au vin mét verrassend wijnadvies

Ingrediënten:
kippenbouillon, peterselie, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, champignon, boter, spekblokjes, zilverui, kip, laurierblaadjes, 
zout en peper, rode wijn, sjalotjes, knoflook en winterwortel

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van duif

Ingrediënten:
bleekselderij, bospaddenstoelen, boter, calvados, duiven, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, mager rundgehakt, pastinaak, peper, prei, tijm, venkelknol, wortel, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Varkensbuik met gepofte appel-saliepuree en rodewijnsaus

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, boter, champignon, kippenbouillon, knoflook, laurier, rode wijn, salie, sjalot, suiker, tijm, uien, varkensbuik, winterwortel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengebraad met honing

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, braadvocht, citroensap, citroenschil, cognac, gemalen kruidnagel, honing, kalkoen, kalkoenbouillon, kalkoenorganen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, maïzena, mosterdpoeder, navelsinaasappel, port, rodewijnazijn, saffloerolie, sinaasappel, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, volkorenbrood, witte wijn, wortel, zoete aardappel en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Haal meer recepten op...