63 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemboterbouilloncourt-bouillonknoflookknolselderijkruidnagellaurierbladolijfoliepeperpeterselierozemarijnspecerijentijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe maak je zelf groentebouillon?

Ingrediënten:
bouillon, champignons, groentebouillonblokjes, groenten, water, kruiden, laurier, olie, paddenstoelen, peper, peperkorrels, bladpeterselie, prei, selderij, rozemarijn, tijm, tijm, tomaten, uien, vet, wortel en wortels

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Soep van witte boon, prei & spek

Ingrediënten:
aardappel, gerookte spekblokjes, groene pesto, groentebouillon, knoflook, laurierblaadjes, peterselie, peterselie-erwt, plantaardige olie, prei, ui, witte bonen, wortel, zoetzure appel en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Schaaldierenbouillon

Ingrediënten:
cognac, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, medium sherry, olijfolie, pernod, prei, saffraan, schaaldierenpantsers, sjalotten, venkel, vleestomaat, witte wijn en wortel

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Bijgerecht uit Made in Italy:

Lenticche - Linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, groene linzen, groentebouillon, laurier, olijfolie, pancetta, peterselie, prei, rozemarijn, salie, witte ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagels, laurier, ossenstaart, peper, prei, rapen, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, gerookt spek, groentebouillon, laurier, peper, prei, room, tijm, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Linzensoep

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blonde linzen, gezeefde tomaat, groentebouillonblokje, knoflook, laurier, olijfolie, ontbijtspek, prei, runderbouillonblokje, sambal oelek, selderijknol, slagersrookworst, tabasco, vastkokende aardappel, wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, groentebouillon, laurier, peper, peterselie, prei, selderij, tijm, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van duif

Ingrediënten:
bleekselderij, bospaddenstoelen, boter, calvados, duiven, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, mager rundgehakt, pastinaak, peper, prei, tijm, venkelknol, wortel, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, cannellinibonen, cavolo nero, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, knoflook, landbrood, laurier, olijfolie, prei, pruimtomaten uit blik, rozemarijn, savooiekool, tijm, tomaten, ui, wortel, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van cantharellen met tapioca

Ingrediënten:
boter, calvados, cantharellen, eiwit, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mager rundgehakt, mosterdblad, pastinaak, peper, prei, sjalot, tapioca, tijm, tomatenpuree, venkelknol, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentesoep met bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, gedroogde bonen, tomaat, gerookt spek, groentebouillon, knoflook, kruidnagels, laurier, parmezaanse kaas, peper, prei, sjalotjes, spinazie, worteltjes en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kruidige linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipoeder, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, laurier, olijfolie, peper, preiwit, rode linzen, uien, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Hure de homard et de confit de foie de canard - Preskop van kreeft en confit van eendenlever

Ingrediënten:
bakzout, court-bouillon, dragon, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, jus de truffes, kervel, kreeft, krulandijvie, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, prei, rode sla, sjalotten, tijm, troskerstomaat, truffelvinaigrette, wilde spinazie, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

minestrone- soep

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, bloemkool, chinese broccoli, courgette, extra vergine olijfolie, groentebouillon, laurierblaadjes, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, raapstelen, bleekselderij, ui, verse doperwten en wortels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Tonijn met witte bonen en geconfijte rode paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Hele gepocheerde zalm - whole poached salmon

Ingrediënten:
citroensap, court-bouillon, laurierblad, mayonaise, mosterd, peterselie, prei, spaanse peper, verse dille, verse tijm, water, wortel, zalm en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis / feestdagen
Haal meer recepten op...