106 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemeigroentebouillonkippenbouillonlaurierbladnootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnspecerijentijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
anijs, bonen, doperwten, geklaarde boter, knoflook, komijn, koriander, krieltjes, lamsbout, laurier, olijfolie extra vergine, oregano, peper, gerookt paprikapoeder, rode wijn, runderbouillon, sjalotjes, specerijen, rozemarijn, venkel, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Kerala Curry Sauce

Ingrediënten:
gember, ghee, groene kardemompeul, groene thaise chilipeper, kaneel, kerrieblad, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, kruidnagel, laurier, sjalot, steranijs en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Kippenleverpaté

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, kippenlever, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, boter, port, room, sjalot, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mughal Curry Sauce

Ingrediënten:
foelie, gember, ghee, groene thaise chilipeper, kaneel, kardemompeul, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, limoensap, maanzaad, nootmuskaat, amandel, cashewnoten, rozijnen, sjalot, turmeric, yoghurt en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Hete bliksem met worstjes en mosterdjus

Ingrediënten:
aardappel, appel, beschuit, bladerdeeg, boter, ei, gemalen kruidnagel, grove mosterd, half-om-halfgehakt, knoflook, laurier, nootmuskaat, ontbijtspek en ui

Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Bijgerecht uit The naked chef:

Erwtenpudding

Ingrediënten:
aardappel, boter, gele spliterwten, knoflook, kruidnagel, laurier, rozemarijn, salie, sjalot, tijm en ui

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Witte bonen met hopscheuten

Ingrediënten:
boter, haverwortel, hopscheuten, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliewortelloof, tijm, ui, witte bonen en wortelpeterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Fischfond - Visfond

Ingrediënten:
bleekselderij, distelolie, droge vermout, droge witte wijn, fleur de sel, geklaarde boter, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliewortel, prei, tarbotgraten, ui, venkelknol, visgraten en zeetonggraten

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Konijn uit de oven

Ingrediënten:
aguardente, boter, brandewijn, grof zout, knoflook, konijn, kruidnagel, laurier, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Forel "Mollau"

Ingrediënten:
boter, brood, elzas, forel, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Beaujolaissaus op onze wijze

Ingrediënten:
beaujolais, bleekselderij, boter, bruine roux, gevogelteglace, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, sjalot, snijafval van gevogelte, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoofvlees van varkenswang met uien in cassis

Ingrediënten:
aardappelpuree, belgische mosterd, boter, grenadine, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, poeder van zwarte olijven, rode bietensap, rodenbach, tijm, ui, varkenswangen, wit boerenbrood en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Gestoofde schouderkarbonade

Ingrediënten:
jeneverbessen, boter, knoflooktenen, krieltjes, kruidnagels, laurierblaadjes, peper en zout, rode wijn, tomatenpuree, ui en water

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Reebout in rodewijnsaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, kruidnagel, laurier, maïzena, marc de bourgogne, olijfolie, peper, reebout, rode wijn, rozemarijn, sjalot, slagroom, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Runderstoof met knolselderij

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, crème fraîche, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, prei, rozemarijn, runderbouillon, runderstoofvlees, selderijknol, sjalot, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Stoofvlees met kriek

Ingrediënten:
boter, grove mosterd, kersenjam, kruidnagels, laurierblaadjes, peper, runderstoofvlees, tijm, knoflook, uien en zout

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kreeftfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, kruidnagel, laurier, olie, prei, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Duif met gestoofd witlof en risotto van gerst

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, franse nestduiven, gember, gerst, groentebouillon, knoflook, kruidnagels, laurier, lente-ui, olijfolie, oude harde kaas, peper, rode nerf zuring, rozemarijn, sjalot, steranijs, tijm, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van cantharellen met tapioca

Ingrediënten:
boter, calvados, cantharellen, eiwit, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mager rundgehakt, mosterdblad, pastinaak, peper, prei, sjalot, tapioca, tijm, tomatenpuree, venkelknol, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiensoep met mosterdzaad, rauwe ui en tijm

Ingrediënten:
boter, harde abdijkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, mosterd, mosterdzaad, peper, prei, runderbouillon, tijm, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...