55 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemeieidooiergehaktgevogeltefondgroentekaaskaneelkipknoflookkruidnagelmelkolieolijfoliepaneermeelpeperpeterselierode wijnroomspecerijensuikertijmwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Snijbonen

Ingrediënten:
ajumapeper, aromat, kippenbouillontablet, nootmuskaat, roomboter, snijbonen, suiker, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Boerenkool

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bloemkoolbladeren, boter, gevogeltefond, nootmuskaat, peper, scherpe mosterd, sjalotten, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / lunch / voorgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bospeen, boter, champignon, eidooier, kalfsborstvlees, kalfsfond, kalfsschouder, nootmuskaat, olijfolie, peper en zout, slagroom, suiker, wilde zwarte rijst en zilverui

Keuken:
Frans
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gesmoorde kool

Ingrediënten:
boter, citroenzest, gladde peterselie, karwijzaad, nootmuskaat, peper, sjalot, spekblokjes, suiker, witte kool, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Uiensoufflé - soufflé di cipolle

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, cognac, ei, emmentaler, nootmuskaat, peper, suiker, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Pompoenvelouté met truffelroom

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, grof zeezout, knoflook, mascarpone, muskaatpompoen, nootmuskaat, slagroom, suiker, volle melk, witte ui, witte vermout, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Pom

Ingrediënten:
kippenbouillon, kippendijfilet, madame jeanette peper, nootmuskaat, olijfolie, piccalilly, pomtayer, roomboter, selderijblad, sinaasappelsap, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Uientaart

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, eidooier, marsala, nootmuskaat, olie, suiker en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Lamsvleesblanquette - blanquette d'agneau

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, champignon, citroensap, eierdooier, lamsschouder, nootmuskaat, peper, suiker, ui, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / feestdagen
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Zwartzuur van kip

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, kaneelstokje, ketjap, kip, kippenpoten, kruidnagel, nootmuskaat, rode wijn, suiker, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Blanquette van slakken - petits-gris en matelote

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, court-bouillon, croutons, eierdooier, nootmuskaat, peper, slakken, suiker, verse peterselie, water, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...