109 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbechamelsausbloemeigekookte hamhamknoflookmelkolijfolieontbijtspekpaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselierauwe hamroomslagroomspekspinazietijmuivarkensgehaktwaterwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Ravioli met varkensvlees en kalkoen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, ei, kalkoengehakt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pastadeeg, ricotta, rozemarijn, salie, varkensgehakt, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hachis Parmentier winter

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, eidooier, half-om-halfgehakt, knoflook, koolrabi, nootmuskaat, oude kaas, panko, peper, salade bij hachis parmentier winter, sjalot, tijm, varkensvlees en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees / aardappelgerecht / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Lunch / snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Vleesbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gist, hamspek, karwijzaad, knoflook, melk, nootmuskaat, paprikapoeder, schapenvlees, tabasco, ui, varkensvlees, wortel en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Boudin blanc

Ingrediënten:
boter, dragon, eekhoorntjesbrood, ei, kinnebak, kippendijen, krulpeterselie, mager varkensvlees, nootmuskaat, sjalotjes, varkensdarm, room, witbrood, witte peper, witte wijn en zeezout

Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Quichettes Alsaciennes

Ingrediënten:
buikspek, cayennepeper, eidooier, eieren, gekookte ham, boter, lente-uitjes, meel, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Groente in ham

Ingrediënten:
bergkaas, bonte wortelen, boter, eidooier, ham, nootmuskaat, pastinaak, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Thüringer hertenpastei

Ingrediënten:
boter, brood, champignons uit blik, cognac, ei, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, hertenvlees, melk, nootmuskaat, oregano, paprikaboter, pasteideeg, peper, peterselie, ui, varkenhaas, varkenslever en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Piggy pies

Ingrediënten:
buikspek, ei, boter, kippenbouillon, meel, peper, plantaardige olie, reuzel, knoflook, nootmuskaat, varkensgehakt, varkensvlees, verse tijm, wortel en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Tongterrine

Ingrediënten:
boter, droge sherry, ei, gemberpoeder, gepekelde ossentong, kalfsvlees, kaneel, kappertjes, nootmuskaat, peper, pistaches, spek, ui, varkenslever, varkensvlees en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cannelloni alla Napoletano

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, ei, eidooier, gekookte ham, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, tomatensaus voor cannelloni alla napoletana, vleesjus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de Paques - Paaspaté

Ingrediënten:
boter, champignons, eau de vie, ei, kalfsvlees, korstdeeg, kruidnagelpoeder, madeira, nootmuskaat, peper, peterselie, ui, varkensvlees, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Terrine van schipholgans

Ingrediënten:
boter, crépinette, ei, ganzenbout, ganzenvet, ganzenvlees, varkensbuik, kinnebakspek, varkenslever, gemberpoeder, grof zeezout, jeneverbes, knoflook, kruidnagels, laurierblaadjes, nootmuskaat, jenever, tijm, ui, witte peper, zout en zwarte peper

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rodebietburger met gembermayonaise

Ingrediënten:
boter, ei, kalfsgehakt, merg, nootmuskaat, peper, rode biet brioche, rode bietsla, varkensgehakt en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / groente / mosterd
Haal meer recepten op...