49 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbroodcitroensapcurryeigemberknoflookkruidenmelkolijfoliepeperrijstsesamzaadspecerijensuikertomatenpureevetvleeswaterzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Tajine met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
boter, foelie, gedroogde abrikoos, gemalen kaneel, gemberpoeder, lamsschouder, nootmuskaat, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine / feestdagen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux dattes - Lamsvlees met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux - Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met abrikozen

Ingrediënten:
foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kaneel, lamsschouder, nootmuskaat, boter, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

anadolu kuzu pilavi - Lamspilav uit Anatoliê

Ingrediënten:
abrikozen, boter, bouillon, doperwten uit blik, gedroogde munt, groene paprika, kaneel, kerrie, lamsvlees, nootmuskaat, paprikapoeder, peterselie, rijst, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Marokkaanse stoofpot

Ingrediënten:
amandelen, bruine fond, gember, honing, kaneel, kippenbouillon, lamsbout, nootmuskaat, pruimedanten, saffloerolie, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte beh - Stoofvlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gele spliterwten, kalfsschouder, kaneel, kweeperen, lamsschouder, nootmuskaat, peper, runderschouder, suiker, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / hoofdgerecht uit Nigella bijt:

Aromatisch stoofsel met lamsschenkels

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, gedroogde rode chilipeper, gemberpoeder, honing, kaneel, knoflook, kurkuma, lamsschenkel, marsala, nootmuskaat, pistaches, rode linzen, sojasaus, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Harira met snijbiet, tomaten en oregano

Ingrediënten:
bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, bloem, courgette, eieren, gemalen kaas, groentebouillon, kaneel, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, tomatenpuree, uien, vetstof en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aubergine-lamsvleeskasserol - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, kasseri, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomaten, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Timballo di maccheroni (timbaal van maccheroni)

Ingrediënten:
amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Kruidige bierstoof met seitan, rode biet, ontbijtkoek

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, amandelmelk, bier, bietjes, hamburgers, eiwitten, flesje donker bier, fruit, gemalen peper, jus, kaneelstokje, koriander, kruiden, kruidnagels, kurkuma, laurierbladeren, nootmuskaat, ontbijtkoek, peper, rijst, rode biet, rode bieten, seitan, spelt, steak, sumak, tamari, tempeh, tofu, vet, vis, vlees, witte peper, witte uien en zwarte peper

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...