130 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepercitroensapeigemberkaneelknoflookkruidnagelmelkolieolijfoliepeterselieplantaardige oliesjalotslagroomspecerijensuikertijmwaterwitte peperwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Worst met roodloof, ui en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijs, boter, gemalen kardemom, kaneel, karwij, kweeperenpasta, nootmuskaat, olie, peper, radicchio, speculaaskruiden, walnoten, worst en zoete ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Tajine van herfstgroenten (portobellochampignons, shii-take, ui, meiraap, aardappel en pompoen)

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemberpoeder, groentebouillon, knoflook, koolrabi, meiraap, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige olie, pompoen, portobellopaddestoelen, shiitake, ui, vastkokende aardappel, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Elzasser taart - tarte flambée

Ingrediënten:
arachideolie, brooddeeg, crème fraîche, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Allymes taart - tâtre des allymes

Ingrediënten:
arachideolie, brooddeeg, crème fraîche, ei, fromage blanc, nootmuskaat, peper, ricotta, slagroom, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux dattes - Kip met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, citroensap, dadels, foelie, honing, kaneel, kip, nootmuskaat, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux dattes - Lamsvlees met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Fazant uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, bloemkool, boter, fazanten, honing, melk, nootmuskaat, pastinaak, peper, rode wijn, sjalot, tuinkers, wildfond en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde of gesmoorde kip 3 - ajam smoor 3

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, kruidnagel, nootmuskaat, peper, rode spaanse peper, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux - Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelkoek met room - truffat

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, crème fraîche, eierdooier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom, ui, vastkokende aardappel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Provençaalse rissoles

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, citroensap, ei, eierdooier, kippenvlees, knoflook, maïsolie, nootmuskaat, olijfolie, patentbloem, peper, persillade, provençaalse kruiden, tapenade, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / frituur
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zwartzuur van kip

Ingrediënten:
aardappelmeel, braadkip, frisse rode wijn, kaneelstokje, kruidnagel, natuurazijn, nootmuskaat, plantaardige olie, rode ui, zoete sojasaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / hoofdgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Huisgemaakte gefrituurde kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, cayennepeper, ei, gedroogde gist, gedroogde oregano, gemalen koriander, karnemelk, kip, kippendijen, knoflookpoeder, maïsmeel, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, peper en zout, slagroom, tarwebloem, ui, verse knoflook en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Bitterballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, mosterd, nootmuskaat, plantaardige olie, rundergehakt, ui, volle melk, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvleesragout
Haal meer recepten op...