100 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapfruitgaram masalagroentegroentebouillonkokosmelkkomkommerkorianderlente-uiolieolijfoliepaprikapeperplantaardige olierijstrode paprikasjalotsojasaussperziebonensuikertomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Cholent met paprika en gember

Ingrediënten:
aardappel, doorregen runderlappen, gedroogde witte bonen, gemberpoeder, knoflook, mergpijp, paprikapoeder, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / eenpansgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
bladselderij, bouillonblokjes, bruine bonen uit pot, gember, gemberpoeder, ketchup, kip, knoflook, madame jeanette peper, olie, rijst, suiker, tomatenpuree, ui, zoutvlees en zuurkoolspek

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Drooggebakken vierkruidige bonen uit Sichuan

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, gember, inweekwater van garnalen, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, rijstazijn, sesamolie, sichuangroente uit blik, sojaolie, sperziebonen, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-fried Prawns / Geroerbakte garnalen

Ingrediënten:
droge sherry, eiwit, gember, gepelde grote garnalen, kippenbouillon, knoflook, korianderstengels, lente-ui, maïzena, peultjes, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus, waterkastanjes, zout en zwarte bonen

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lam met broccoli uit de wok

Ingrediënten:
bleekselderij, broccoli, droge sherry, gefermenteerde zwarte bonen, gember, knoflook, magere lamslende, zoutarme sojasaus, rijstwijn, rode paprika, saffloerolie, sesamolie, shoyu sojasaus, ui en waterkastanjes

Keuken:
Chinees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Groene curry

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gember, haricots verts, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, rode spaanse peper, sesamolie en sojasaus

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla met noten

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, pinda's, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla met taugé

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus, taugé en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Xue cai mao dou - Groene sojabonen met sneeuwgroente

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, fijne tafelsuiker, gember, gepekelde bamboescheuten, groene sojabonen, ingelegde mizuna, knoflook, mager varkensvlees, sesamolie, shaoxingwijn, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kip met kerrie

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, boter, boterbonen, bottarga van ei, gember, jonge spinazie, kerriesaus, kip, knoflook, koriander, limoensap, limoenzest, peper, peultjes, prinsessenbonen, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sojascheuten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gemengde bonensaus

Ingrediënten:
gemberwortel, gezouten gele bonen, groene spaanse peper, knoflook, maïsolie, medium dry sherry, rode spaanse peper, sesamolie, sojaolie, suiker, wijn en zwarte bonensaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Hot and sour komkommersalade

Ingrediënten:
bruine rijstazijn, bruine suiker, gember, groene chilipeper, groente, knoflook, komkommer, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Haal meer recepten op...