239 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijneifoelieknoflookkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpreisuikertijmtomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Zwezerik en groentestengels, peterselie en zeewier

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, boter, eendenvet, honing, jeneverbessen, kalfszwezerik, kippengelei, laurierblaadjes, peper, peterselie, preistengels, rodebessenwijn, rood zeewier, tijm, water, waterkers, wittewijnazijn, wortelstengels, zeesla en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ingelegde groente

Ingrediënten:
appelbalsamico, bier, bruine boter, dragon, druivenpitolie, engelwortelzaad, gele biet, honing, koolrabi, laurierblad, merg, peterselieblad, peterseliestelen, peterseliewortel, rodebietensap, rode klaverzuring, roomse kervel, rozenbottelazijn, selderij, selderijknol, sjalot, sparrenazijn, tijm, ui, varkensrib, vlierazijn, water, wittewijnazijn, wortel, zeesla en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Wildsoep met groenten

Ingrediënten:
boter, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, prei, rijst, selderij, seroendeng, soepgroenten, suiker, tijm, vermicelli, water, wildafsnijdsel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding groente marineren

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, groente, korianderpoeder, laurierblad, olie, peterselie, tijm, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

gekonfijte en gegrilde kip met jus, groenten in gremolata en krokante polenta

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bospeen, boter, broccoli, champignon, cherrytomaatjes, citroen, eendenvet, kaneelstokje, karkas van kip, kip, kippenvleugels, knoflook, laurier, maïsmeel, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, salie, sinaasappel, sperziebonen, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bouillon, runderpoelet

Ingrediënten:
beenderen, citroen, foelie, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, prei, runderpoulet, selderij, tijm, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Runderbouillon

Ingrediënten:
foelie, laurierblad, peperkorrels, peterselie, schenkel, selderij, tijm, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge witte wijn, laurierblad, peperkorrel, ui, verse peterselie, visafval, water en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / voorgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, laurierblad, peterselie, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wittewijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Kreeft en langoest klaarmaken

Ingrediënten:
droge witte wijn, kreeft, laurierblad, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / voorgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kipkarkassen, laurierblad, peterselie, tijm, ui, water, wittewijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Croquetas van klipvis

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, bacalao, bladpeterselie, citroen, klipvisfilet, laurierblad, rode ui, volle melk, water en zonnebloemolie

Keuken:
Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Felix Wilbrink - Familierecepten

Basisrecept uit Familierecepten:

Basisbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, chapatimeel, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel, peterselie, prei, runderschenkel, tomaat, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Hele gepocheerde zalm - whole poached salmon

Ingrediënten:
citroensap, court-bouillon, laurierblad, mayonaise, mosterd, peterselie, prei, spaanse peper, verse dille, verse tijm, water, wortel, zalm en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Erwten soep

Ingrediënten:
bladselderij, foelie, hamschijf, kruidnagels, laurierblad, lavasblaadjes, peterseliewortel, bladpeterselie, prei, rookworst, selderijknol, spliterwten, ui, water, winterwortel, worcestersaus, zout, zuurkoolspek en zwarte peper

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gestoofde varkenssteak

Ingrediënten:
bier, bruine fond, gerookte ham, laurierblad, peper, tijm, ui, varkenscarré, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...