80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapeifruitgroenteknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepaprikapeperplantaardige olierozemarijntijmtomatenpureeuivleeswaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Ontbijt / diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Knoflookrijst met tomaten

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, olie, paprikapoeder edelsusz, prei, tomatenpuree, ui, verse peterselie, vleestomaat, zilvervliesrijst en zout

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Harira: Marrokaanse soep van tomaat en kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, tomaat in blik, bouillon, fruit, gember, groentebouillon, groenten, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruiden, kurkuma, linzen, olie, paprikapoeder, peper, pompoenpitten, rode linzen, rood pepertje, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, kruiden, wortel en wortels

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Wildfond

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, kalfsbeenderen, knoflook, laurier, peterselie, prei, rode wijn, snijafval van wild, tomatenpuree, water, wildkarkas, witte peperkorrels en wortel

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bruine gevogeltebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, gevogeltekarkassen, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon / kruiden
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofd rundvlees met groenten - kari kari

Ingrediënten:
arachideolie, droogkokende rijst, haricots verts, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, ossenstaart, peper, pinda, prei, rode spaanse peper, runderstoofvlees, sliertsjalot, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken rijstmie - mie siam kering

Ingrediënten:
arachideolie, chinese oestersaus, chinese worst, ei, garnalen, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, lap tsjong, noorse garnalen, peper, prei, rijstmie, rode ui, sambal oelek, taugé, tomaat, varkensvlees, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Stoofschotel met linzen & braadworst

Ingrediënten:
braadworst, gerookte spekblokjes, groentebouillontablet, knoflook, koekkruiden, laurierblaadjes, linzen, peterselie, plantaardige olie, prei, rode wijn, speculaaskruiden, tomatenpuree, ui, winterwortel, zoete aardappel en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde spinkrab - araignée farcie

Ingrediënten:
broodkruim, droge sherry, grof zeezout, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, prei, selderijstengel, sjalot, snijpeterselie, spinkrab, tomaat, ui, verse spaanse peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Freekeh met Oosterse kip

Ingrediënten:
kerstomaat, gember, freekeh, kastanje champignons, kipfilet, olie, peterselie, prei, sambal, knoflook, uien, verse koriander en wortel

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Franse bonenstoofpot

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, ganzenbout, kippenbouillon, knoflookworst, knoflookzout, laurierblad, olie, prei, selderijwortel, tijm, tomaat, ui, verse bladselderij, verse peterselie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Recept uit 500 slowcooker recepten:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, kruidnagel, laurier, olie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, tijm, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Freekeh met Oosterse kip

Ingrediënten:
kerstomaat, gember, freekeh, kastanje champignons, kipfilet, olie, peterselie, prei, sambal, sojasaus, knoflook, uien, verse koriander en wortel

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Broccoli-ardappelgratin

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, broccoli, emmentaler, knoflook, olie, peterselie, peterseliewortel, prei, tijm, tomaten, ui en wortel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bouillabaise

Ingrediënten:
beerkreeften, cigale, knoflook, laurier, olie, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, sinaasappel, tomaat, ui, venkel, vis en zwemkrabben

Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...