103 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemboterbruine suikercitroenraspcitroensapeidooiergemberpoedergistkaneelkrentenkristalsuikerkruidnagelpoederolijfoliepatentbloempeperpoedersuikerslagroomuivolle melkwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kaneelstokje, maïzena, melk, nootmuskaat en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Custardtaart

Ingrediënten:
deeg, ei, eidooier, eiwit, foelie, koffieroom, melk, nootmuskaat en vanillesuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Eggnog

Ingrediënten:
brandewijn, eidooier, eieren, eiwitten, likeur, melk, nootmuskaat, suiker, vanillestokje, vermout en volle melk

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Ontbijt / diner / nagerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Bosbessen-karnemelktaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bosbessen, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, karnemelk, nootmuskaat en rietsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Gembercustard

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, eidooier, gemberwortel, gesuikerde gember, kaneel, nootmuskaat, piment, pudding, room, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Sally Lunns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, gist, melk, nootmuskaat, patentbloem, volvette room, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Hazelnootcustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, hazelnoot, hazelnootmelk, kaneel, nootmuskaat, pudding, room, suiker, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Biercake

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, cakemeel, citroenschil, donker bier, ei, fijne kristalsuiker, honing, kaneelpoeder, melk, nootmuskaat, vanille-extract en walnoten

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Rijstpudding met frambozensaus

Ingrediënten:
amandelessence, eierdooier, framboos, halfvolle melk, langgraanrijst, nootmuskaat, suiker, sultanarozijnen, tarwebloem, vanille-essence, verse munt en zout

Soort:
rijst
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Boyo - Cassave-kokoscake

Ingrediënten:
amandelessence, cassave, ei, gecondenseerde melk, kaneel, kokos, nootmuskaat, rozijnen, santen, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Volkorenkruidkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, ei, gemberpoeder, kandijsiroop, kaneel, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappel, volkorenmeel en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Diner / nagerecht uit The naked chef:

Krentenpudding

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroen, ei, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat, reuzel, rozijnen, sinaasappel, suiker, sultana's en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rijstpudding - rice pudding

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, melk, nootmuskaat, rijst, rozijnen, suiker en vanille-essence

Keuken:
Amerikaans
Soort:
rijst / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Custard taartjes - custard tarts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, foelie, laurierblad, nootmuskaat, poedersuiker, rietsuiker, volle melk, volvette room en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Twelfth cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, fondantpasta, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gist, krenten, marsepein, melk, nootmuskaat en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Broodpudding met abrikozen, krenten en rozijnen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, donkerbruine basterdsuiker, ei, gedroogde abrikozen, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, oud brood, rozijnen en slagroom

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Lunch / snack of tussendoortje uit Culinaria U.S.A.:

Olifantenoren - elephant ears

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, kristalsuiker, melk, nootmuskaat, boter, plantaardig vet, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bij de koffie uit Brits bakboek:

Hot cross buns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, fijn zeezout, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gist, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, patentbloem, water en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Haal meer recepten op...