25 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelavocadobietbladpeterseliebleekselderijbloemkoolbroccolicitroenraspcitroensapHimalayazoutknoflookkoolrabilente-uipaprikapoederpeperrode koolrode uiwitte koolwortelzeezoutzout
zout en peperzoutvlokkenzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Salade van kool en koolrabi

Ingrediënten:
alfalfa, citroen, dille, gedroogde morellen, knoflook, koolrabi, olijfolie, witte kool, witte peper en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Salade met zoete aardappel, cantharellen, kool en koriandermayonaise

Ingrediënten:
appelciderazijn, bloemkool, boekweitkorrels, cannellinibonen, cantharel, citroenrasp, dijonmosterd, sla, grapefruitsap, Himalayazout, limoensap, oesterzwam, plantaardige olie, sojamelk, spruitjes, sugarsnaps, tamari, verse koriander, verse mierikswortel, versgemalen zwarte peper, zoete aardappel, zoutvlokken en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Superlekkere gegrilde Aziatische salade

Ingrediënten:
broccoli, champignons, chinese kool, citroen, flespompoen, gember, knoflook, lente-uitjes, olijfolie, rode spaanse peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, tofu, wortel en zilvervliesrijst

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

La grande insalata mista - Grote gemengde rauwe salade

Ingrediënten:
andijvie, artisjok, bindsla, bleekselderij, citroen, courgette, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene kool, komkommer, kropsla, krulandijvie, lente-ui, radicchio, rode kool, rode paprika, rode radijs, rode ui, rode wijnazijn, rucola, savooiekool, tomaten, veldsla, venkel, witte radijs, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Lunch / bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

De lekkerste coleslaw van wintergroenten

Ingrediënten:
biet, citroen, extra vierge olijfolie, mosterd, raap, radijzen, rode kool, rode ui, selderijknol, sjalot, tuinkruiden, venkelknol, witte kool, wortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Een waanzinnige wintersalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, champignon, citroen, daslookazijn, espelettepeper, kalamata-olijfolie, koolrabi, lente ui, rammenas, biet, venkel, witlof, witte kool en wortel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Boerenkool Met Tahinidressing

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, chilivlokken, citroen, dikke yoghurt, hazelnoot, olijfolie, palmkoolbladeren, peper, tahini en zeezout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Boerenkool, Avocado & Radijs

Ingrediënten:
avocado, boerenkool, citroen, sesamzaad, olijfolie, sesamolie, 
zout en peper en zuurdesembrood

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Winterslaw

Ingrediënten:
amandelen, appel, citroen, extra vierge-olijfolie, gedroogde blauwe bessen, gedroogde cranberry's, gedroogde vruchten, gedroogde zure kersen, grove mosterd, peterselie, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wittewijnazijn en wortel

Soort:
salade / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Boerenkooltaboulé

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, bladpeterselie, bulgur, citroen, kaneel, komkommer, lente-uitjes, munt, olijfolie, sumak, tomaat en 
zout en peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers 1 notitie

Buffet / bijgerecht uit Groene burgers:

Koolrabi- en spitskoolsla

Ingrediënten:
appelazijn, citroen, dille, dillezaad, koolrabi, lente-ui, mayonaise, mierikswortel, olijfolie, spitskool, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Bloemkoolsla

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, kruidenazijn, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, roquefort, walnoten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Bloemkoolsalade uit Sfax - chalda brouklou sfaxinya

Ingrediënten:
bloemkool, citroenrasp, citroensap, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, harissa, nieuwe aardappel, olijfolie, rode aardappel en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch / Noord-Afrikaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Quinoa, Boerenkool & Granaatappel

Ingrediënten:
bladpeterselie, boerenkoolbladeren, ciderazijn, citroen, granaatappel, courgette, lente-uitjes, munt, olijfolie, palmkoolbladeren, quinoa en 
zout en peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Witte tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, lente-ui, olijfolie, peper, verse munt, verse peterselie, vleestomaat, witte kool en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch