93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeifijne kristalsuikergembergroentebouillonhoningkaneelknoflookkomijnzaadkoriandermuntoliepaprikapoederpeperpeterselierode uitijmtomaattomatenpureeuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Tomatensoep met komijn en vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, groene paprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, olijfolie extra vergine, suiker, tomaat, tomaten uit blik, ui, verse vijg, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Marokkaanse eieren met tomaten en komijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cayennepeper, chilivlokken, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Lechon asado

Ingrediënten:
gemalen komijn, knoflook, koriander, limoen, munt, olijfolie, oregano, procureur, rietsuiker, sinaasappelsap, witte rum, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Bijgerecht uit Smokey goodness:

Gegrilde ananassalsa

Ingrediënten:
ananas, bruine basterdsuiker, gemalen komijn, jalapeñopeper, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, rode puntpaprika, rode ui, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Avondmaal uit Smokey goodness:

Chili con bbq

Ingrediënten:
avocado, bruine basterdsuiker, cayennepeper, cheddar, chilipoeder, demi glace, gemalen komijn, groene jalapeñopeper, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, nachochips, olijfolie, peterselie, pulled beef, pulled pork, pure chocolade, tabasco chipotle, tomaat, tomatenpuree, tomatensap, witte ui, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Kip op het bierblik

Ingrediënten:
bier, bruine suiker, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, kip, komijnzaad, olijfolie, venkelzaad, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Recept uit Jamie's Amerika:

Mijn heldhaftige barbecuesaus

Ingrediënten:
appelsap, balsamicoazijn, bruine basterdsuiker, engelse mosterd, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, rode spaanse peper, rozemarijn, sinaasappel, tijm, tomatenketchup, ui, venkelzaad, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Mexicaanse soep met tomaten en bonen

Ingrediënten:
gemalen komijn, groene chilipeper, groentebouillon, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, oregano, passata, rode ui, suiker, tomaten, zeezout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Kippenlevertjes met druiven op geroosterd brood

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blauwe druiven, boter, chilivlokken, druivensaus, gemalen komijn, kaneelstokje, kippenlever, korintische wijnazijn, kristalsuiker, laurierblad, olijfolie, pekmez, peterselie, ui, witte wijnazijn, zout, peper en zout, zuurkruid en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Lamssalade met Georgische pruimensaus

Ingrediënten:
dragon, gemalen komijn, knoflook, lamskoteletten, lamsoor, plantaardige olie, pruimen, rietsuiker, rode pruimen, rumpsteak, venkelzaad, water, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Warme muntsaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Gefrituurde sardineballetjes

Ingrediënten:
bloem, citroensap, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, sardines, tomaat, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Dadar Gulung

Ingrediënten:
asem, djahé, djinten, eieren, fruit, gehakt, kokosnootvruchtvlees, half-om-halfgehakt, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kokos, laos, lombok, olie, peper, rode lombok, sambal, sjalotten, suiker, knoflook, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Saté Babi

Ingrediënten:
asem, djinten, gula djawa, ketjap, korianderpoeder, knoflook, kunyit, laos, limoen, lombok, peper, petis udang, pinda's, plantaardige olie, rawits, santen, sjalotjes, trassi, ui, varkensfricandeau en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Haal meer recepten op...