Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelazijnbleekselderijbloembotercitroensapeigemberkippenbouillonknoflooklaoslaurierolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige oliepreisambal oeleksuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Bugsit goreng

Ingrediënten:
bloem, chilisaus, ei, half-om-halfgehakt, ketjap, knoflook, loempiavellen, meelwormen, paneermeel, prei, sambal oelek, sesamolie, sjalot en zout

Soort:
insecten
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Komkommer-avocadogazpacho met nori

Ingrediënten:
avocado, boerenkoolcress, kelp, knoflook, komkommer, nasturtium cress, nori, olijfolie, pimpernel, rode pepervlokken, sesamolie, sjalot, venkelblad, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Recept uit Kook met Jamie:

Japanse dressing

Ingrediënten:
druivenpitolie, engelse mosterdpoeder, kristalsuiker, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht / avondmaal uit Noedels:

Vegetarische udonstoofschotel

Ingrediënten:
broccoli, chilipoeder, chinese kool, kastanjechampignons, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, paksoi, pindaolie, sesamolie, sesampasta, shii-take, sjalot, suiker, tahin, udonnoedels, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / groente
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Aziatische köfte

Ingrediënten:
arachideolie, broodkruim, fijne kristalsuiker, knoflook, koriander, noedels, sesamolie, sjalot, sweet and sour sauce, thaise vissaus, varkensgehakt, vijfkruidenpoeder, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Sam Leongs noedels uit Shanghai

Ingrediënten:
bladpeterselie, chinese rode azijn, conpoy, eendenborstfilet, eendenvlees, gemberwortel, kikkoman-sojasaus, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, mungboontjesmeel, peper, pindaolie, rode chilipeper, selderijblaadjes, knolselderij, sesamolie, shii-take, sjalot, witte-rijstazijn en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sojavinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, donkere sesamolie, extra vierge-olijfolie, limoensap, peper, sjalot, sojasaus, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Plenty more:

Salade van kiemgroenten, deel twee

Ingrediënten:
avocado's, edamamebonen, fijne kristalsuiker, amandel, koolrabi, koriander, limoen, radijzen, rijstazijn, sesamolie, sjalot, sojasaus, taugé, umeboshipuree, wortel, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Arroz chaufa vegetal - Chaufarijst met groenten

Ingrediënten:
babyradijs, babywortels, bahuajanoten, boerenkoolblad, fijn zeezout, gember, huancaínasaus, kerstomaat, knoflook, koolzaadolie, palmharten, paranoten, rode paprika, sesamolie, sjalot, sojasaus, water en witte rijst

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Groentevulling

Ingrediënten:
fleur de sel, geroosterde sesamolie, knolraap, olijfolie, paprikapoeder, prei, sjalot, witte peper en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Loempia's uit Jakarta - loempia Jakarta

Ingrediënten:
arachideolie, ei, frituurolie, garnalen, knoflook, loempiavellen, noorse garnalen, olie, peper, prei, sambal badjak, sesamolie, sjalot, taugé, ui, varkensgehakt, verse bladselderij, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
vlees / hartige hapjes / schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paarse broccoletti met rijstnoedels

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, groene chilipeper, jeruk purut, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laoswortel, limoen, limoensap, paarse broccoletti, palmsuiker, plantaardige olie, rijstnoedels, rode ui, sesamolie, sjalot en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Nathan Fongs salade met garnalenwontons

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, ei, japanse bruine-rijstazijn, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, limoen, olijfolie, ronde wontonvellen, rucola, scampi, sesamolie, sjalot, waterkastanje, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Oosterse mie met groenten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladselderij, donkere sojasaus, eiermie, poedersuiker, sesamolie, shiitake, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vegetarische chow mein - vegetable chow mein

Ingrediënten:
bamboespruit, bleekselderij, chinese kool, chinese sesamolie, droge sherry, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olie, sjalot, suiker, taugé, versgemalen zwarte peper, wontonvel, witte ui en zout

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pulau van doperwten

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, plantaardige olie, santen, sesamolie, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...