64 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: augurkavocadobieslookbleekselderijbloemchilipepercitroencitroensapeigroenteknoflookkomkommerlimoenmosterdolijfoliepeperpeterselieslatomaatuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Asperge-tempura met mayonaise

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, groene asperge, groente, koolzuurhoudend mineraalwater, korianderblaadjes, limoen, mayonaise light, rijstwijn, witte asperge, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Gegrilde sardines 'porto style'

Ingrediënten:
bleekselderij, chorizo, citroen, grof zeezout, mayonaise, mosterd, olijfolie, peterselie, rode peper, rode ui, rosevalaardappels, sardines, tijm, wittewijnazijn en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aioli, baguette, bleekselderij, braam (vis), cayennepeper, ciabattabrood, geelwortelpoeder, heek, knoflook, krab, kreeft, laurier, peterselie, rode mul, saffraan, tomaat in blik, ui, venkel, venkelzaad, vis, visbouillon, wortel, zeeduivel en zonnevis

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Mijn bouillabaisse

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, dille, jumbo garnalen, knoflook, kokkels, krab, kreeft, laurier, mayonaise, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, rode spaanse peper, rosé, stokbrood, tomaten, ui, venkel, vis en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Zuidelijk varkensvlees & coleslaw

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, collard greens, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, mayonaise, munt, olijfolie, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, varkensschouder, witte kool, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Burgers & sliders

Ingrediënten:
augurk, bacon, cayennepeper, citroen, creamcrackers, ei, gerookt paprikapoeder, hamburgerbroodjes, ingelegde peper, mager rundergehakt, mayonaise, olijfolie, parmezaanse kaas, rode ui, sla, tomaat, tomatenketchup, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Louisiana fry met tartaarsaus

Ingrediënten:
augurk, bakpoeder, bloem, cayennepeper, citroen, ei, garnaal, grove mosterd, kappertjes, light bier, mayonaise, okra, peper, peterselie, rode ui, softshell krab, witte wijnazijn, zeezout, zoete aardappel en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

TACO’S

Ingrediënten:
aardbeien, avocado, bosbessen, boter, citroensap, eidooier, eieren, maïzena, frambozen, koriander, limoen, maïsmeel, mango, mayonaise, olie, pannenkoeken, rode bessen, rode chilipeper, rode ui, suiker, zout, water en zomerfruit

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Vissoep met rouille

Ingrediënten:
afsnijdsels van vis, baguette, bleekselderij, cayennepeper, droge witte wijn, witvis, gruyerekaas, harissa, knoflook, knoflookmayonaise, krab, laurier, olijfolie, passata, peper, peterselie, saffraan, sinaasappelschil, tijm, ui, venkel, visgraten en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Spaanse Paellasalade

Ingrediënten:
cayennepeper, chorizoworst, crème fraîche, diepvriesdoperwtjes, gezeefde tomaten, groene paprika, garnaal, kipfilet, koenjit, mayonaise, paprikapoeder, peper, bladpeterselie, rode ui, saffraandraadjes, tomatenketchup en witte rijst

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tonijn- en paprikatimbaaltjes niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, franse mosterd, gele peperoni, haricots verts, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, rode peperoni, tonijn in blik, uitjes, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Zalmsticks met ansjovismayonaise

Ingrediënten:
ansjovisfilets, bloem, bieslook, griekse yoghurt, ui, knoflook, korianderzaadjes, limoen, mayonaise, olie, paneermeel, rode peper en zalmfilet

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Bakbanaan met krab en mangochutney

Ingrediënten:
bakbanaan, bieslook, bloem, cayennepeper, krabvlees, limoen, mangochutney, mayonaise, ui en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Tartaar van paardenbiefstuk

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, kappertjes, ketchup, mayonaise, paardenbiefstuk, peterselie, scherpe mosterd, tabasco, ui, worcestersaus en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Fideos met strandschelpen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, capelli d'angelo, citroen, citroenschil, citroentijm, cognac, engelenhaarspaghetti, fideos pasta, groene paprika, kerstomaat, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, pimentón, prei, rode chilipeper, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, strandschelpen, tijm, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Ijsbergsla 'Ijsland'

Ingrediënten:
augurk, cayennepeper, dragon, ijsbergsla, mayonaise, peper, tomatenketchup, ui, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Crab Louis - Krab Louis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilisaus, citroensap, ei, krab, mayonaise, peterselie, sla, slagroom, ui en zwarte olijven

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ragout de morue - Gestoofde zoute vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, cayennepeper, extra vergine olijfolie, frituurolie, gedroogde gezouten vis, knoflook, knoflookmayonaise, laurier, nieuwe aardappels, saffraanpoeder, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey Goodness

Recept uit Smokey Goodness:

Juicy BBQburger met carlina caviar

Ingrediënten:
augurk, brisket, cayennepeper, cheddar, chipolte-tabasco, crème fraîche, gefrituurde krulpeterselie, gerookt ontbijtspek, gerookt vetspek, gerookt zout, honingzout, jalapeñopeper, kaiserbroodjes, karnemelk, knoflookpoeder, mayonaise, peppadew uit pot, rode kool, rode ui, roomkaas, tomaat, uienpoeder, witte kool, wortel en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

"Cuxhaven" haring

Ingrediënten:
appel, augurk, cayennepeper, karnemelk, mayonaise, mosterd, paprikapoeder, suiker, ui, witte wijn, zout, zoute haring en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Haal meer recepten op...