106 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloemboterbouilloncitroensapgemalen komijngembergemberpoederkaneelkerrieknoflookkokosmelkkurkumaoliepeperplantaardige olierijstrode paprikasojasaussuikeruiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Rijstnoedelsalade met gekruid eendenborstgehakt

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, citroensap, eendenborstfilet, kippenbouillon, koriander, lente-ui, nam pla, noedels, pindaolie, sjalot, thaise pepers en thaise vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Thaise stoofpot met ei

Ingrediënten:
arachideolie, djeroek poeroetblaadjes, ei, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, laoswortel, lente ui, rietsuiker, rode currypasta, rode paprika, sereh, sperziebonen, taugé, thaise vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Hele geroosterde zeebaars met sojasaus en gember

Ingrediënten:
arachideolie, bosuien, gember, kippenbouillon, koriander, kristalsuiker, lichte sojasaus, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, witte kool, zeebaars en zeezoutvlokken

Soort:
vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Vietnamese noedelsoep met gestoomde eend

Ingrediënten:
bleekselderij, chinese kool, citroensap, eendenpoten, groentebouillon, honing, kippenbouillon, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, maïsolie, paksoi, pindaolie, rijststokjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Tom Yum

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, chiliolie, citroengras, gember, groene chilipepers, garnaal, kaffir-limoenblaadjes, kokkels, koriander, water, lente-uien, limoenen, kippenbouillon, mosselen, oesterzwammen, scheermessen, thaise vissaus en wortels

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Varkenshaasjes in fillodeeg

Ingrediënten:
arachideolie, boter, filodeeg, honing, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, limoensap, margarine, olijfolie, sesamolie, sesamzaad, varkenshaas, verse koriander en vijfkruidenpoeder

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Mosselsoep II

Ingrediënten:
arachideolie, citroenschil, daoen salam, dikke kokosmelk, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mosselen, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit singapore:

Maaltijdsoep met balletjes van varkensvlees of van kip met krab - bak wan kepiting

Ingrediënten:
arachideolie, bamboescheuten, citroengraspoeder, ei, jonge wortel, kipfilet, kippenbouillon, kippenvlees, krab, mager varkensvlees, prei, serehpoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Basisrecept gebakken noedels

Ingrediënten:
champignons petits, eiernoedels, gember, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, lichte sojasaus, pindaolie, sjalot, tomatenpuree, ui, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalm met zwartebonensaus

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, gember, groene chilipeper, kippenbouillon, knoflook, koriander, maïskolf, maïzena, paksoi, rijstwijn, rode paprika, sojasaus, sugarsnaps, suiker, taugé, ui, vijfkruidenpoeder, zalm en zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Tajine van kip en groenten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, couscous, gemberpoeder, kaneelpijpje, kikkererwten, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, laurierblad, ontpitte olijven, pastinaak, raap, rode paprika, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / tajine
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Pittige pilav met quinoa

Ingrediënten:
chilivlokken, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, komijn, korianderblaadjes, plantaardige olie en quinoa

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Currysoep met king prawns

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, basilicum, citroengras, currypasta, gember, gevogeltebouillon, granny smith, kerriepoeder, king prawns, kokosmelk, koriander, mango, melk, munt, olie, paksoi en ui

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure gembersaus

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, limoensap, ui, water en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Haal meer recepten op...