206 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbloembotercitroensapeigemberkaneelknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepeperplantaardige oliespecerijensuikertomaatuivetwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Rijst met saffraan en noten

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, langkorrelrijst, pijnboompitten, pistaches, saffraanpoeder, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Viskefta met saffraan en citroen

Ingrediënten:
bloem, boerenbrood, citroen, ei, harissa, ingelegde citroen, koriander, marokkaans brood, saffraandraadjes, schelvisfilet, vloeibare honing, witvisfilet, zeebaarsfilet, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Risotto met saffraan uit Milaan

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, pancetta, parmezaanse kaas, plantaardige olie, prosciutto, runderfond, rundermerg, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Omeletten met snijbiet en saffraan

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, ei, kruiden, knoflook, melk, peper, plantaardige olie, saffraan, snijbiet, vastkokende aardappel, water en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Sanders geitenstoof met saffraan en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Treya - Kip met spaghettini of lintpasta

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaad, kipfilet, lintpasta, maïsolie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, spaghettini, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte / ovenschotel
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Saffraanalioli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Arabia:

Saffraancake met abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Saffraanmayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, gladde mosterd, knoflook, saffraandraadjes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijstomelet uit alicante

Ingrediënten:
butifarra, ei, kikkererwten, kippenborst, kippenbouillon, mager varkensvlees, saffraandraadjes, spaanse rijst, tomaat, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / rijst
Haal meer recepten op...