413 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepercitroeneigemalen komijngroenteknoflookkoriandermayonaiseolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode uisuikertomaatuivruchtensapwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Bloemkool in kappertjessaus met paprikapoeder

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, broodkruim, citroensap, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, paprikapoeder, ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Recept uit Spuntino:

Deltadressing

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, lente-ui, mierikswortelcrème, olijfolie, paprikapoeder, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus, zeezout en zure ui

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

pittige salade met lever

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, harde tarwebloem, lamslever, olijfolie, paprikapoeder en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 1

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, grof zeezout, knoflook, olijfolie extra vergine, paprikapoeder, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde kippetjes met kruiden

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en piepkuiken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gegrilde pittige kippetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, kip, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Avocado met kaas

Ingrediënten:
avocado, citroensap, krulpeterselie, olijfolie, paprikapoeder, peper, stracchino, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Buffet / bijgerecht uit Veg!:

Bietjes met walnoten en komijn

Ingrediënten:
bietjes, citroensap, gerookte-paprikapoeder, komijnzaadjes, koolzaadolie, peterselie, sinaasappelsap, volle yoghurt, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van linzen en ingemaakte sjalot met berbere-croutons

Ingrediënten:
banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Kruidenkazen

Ingrediënten:
bieslook, brandnetel, cayennepeper, citroensap, harissa, jalapeñopeper, karnemelk, korianderzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, provençaalse kruiden, tijm, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Charmoula

Ingrediënten:
citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip gevuld met rijst en chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, kip, langkorrelrijst, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse tuinbonensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tuinbonen, verse koriander, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

salade met rauwe tomaten en paprika´s

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, grof zeezout, ingelegde citroen, paprikapoeder, peterselie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Vismarinade - spaanse marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, oregano, verse tijm, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Hummus - kikkererwtenpuree

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, sesamzaad, tahin, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

pinchitos moruños

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mager varkensvlees, olijfolie, oregano, paprikapoeder en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Vis-tagine met aardappelen, tomaten en olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene paprika, heekmoot, kerstomaat, knoflook, krieltjes, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, rode-wijnazijn, verse koriander, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Haal meer recepten op...