108 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbouillonbroodeikalfsgehaktkaneelknoflooklauriermelkolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliespecerijensuikertijmuivleeswaterwitte peperwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Saucisson truffé au foie gras ou aux foies de volaille - Worstjes van varkens- en kalfsvlees met truffel en foie gras of met kippenlevertjes - speciaal om in brioche of in pasteideeg te bakken, of als vulling voor patés, kip, chaussons

Ingrediënten:
boter, broodkruim, chair de saucisse, cognac, droge port, ei, épices fines, foie gras, kippenlevers, kippenvet, lente-ui, madeira sercial, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, pistachenoten, reuzel, sjalot, spek, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, vers hamvlees, witte peper, worst en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Hazenterrine

Ingrediënten:
cognac, doorregen buikspek, dragon, hazenzadel, kalfsvlees, mager buikspek, magere sparerib, nootmuskaat, peper, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / wild / paté/terrine
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Romeinse galantine van kalkoen

Ingrediënten:
ei, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, truffel, uier, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde kalfsborst - cima ripiena

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, eieren, gedroogde paddestoelen, groentebouillon, kalfsborst, kalfsfilet, kalfshersenen, kalfszwezerik, knoflook, laurierblad, majoraan, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pistachenoten, verse doperwten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Prinskorv - Prinzenwürstchen - Prinsenworst

Ingrediënten:
fijn zeezout, gemberpoeder, ijsblokjes, kalfsvlees, lamsdarm, nootmuskaat, piment, rundvlees, schaapsdarm, varkensbuik, varkensnek, witte peper en worst

Keuken:
Zweeds / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Pompoensoep met kalfsgehakt

Ingrediënten:
basisrecept pompoensoep, bieslook, geklaarde boter, kalfsgehakt, nootmuskaat, peper, rode nerf zuring en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde haas - lièvre en cabessal

Ingrediënten:
armagnac, buikspek, cahors-wijn, droge rode wijn, ei, haas, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, ontbijtspek, oud brood, pancetta, peper, prosciutto, rauwe ham, sjalot, ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cannelloni alla Napoletano

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, ei, eidooier, gekookte ham, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, tomatensaus voor cannelloni alla napoletana, vleesjus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

La terrine verte/Pâté sans porc - Paté zonder varkensvlees

Ingrediënten:
cognac, ei, épices fines, ganzenvet, kalfshersenen, kalfsniervet, kipfilet, kippenbouillon, kippenlevertjes, kippenvet, kippenvlees, knoflook, lamshersenen, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, runderhersenen, rundervet, spinazie, tijm, ui, vers broodkruim en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Tomatensoep met kalfsgehakt

Ingrediënten:
aardappel, basisrecept tomatensoep, bieslook, geklaarde boter, kalfsgehakt, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kalfsleverpasteitjes

Ingrediënten:
boter, brood, cognac, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, kalfslever, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, pastei-korstdeeg, sherry, spek, tabasco, tijm, truffel, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenpaté met witlof

Ingrediënten:
boter, gelatinepoeder, konijnenlever, konijnenvlees, laurierblad, mager kalfsgehakt, muskaatwijn, nootmuskaat, peper, peperkorrel, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild / paté/terrine
Haal meer recepten op...