429 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroeneigembergemberpoederkaneelstokjeknoflookkomijnkomijnzaadkorianderzaadkruidenkruidnagelkurkumanootmuskaatolijfoliepeterseliespecerijensuikeruivetwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zwemkrab met zoete zwarte-pepersaus, okra en met kaneel ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
anijssterren, banaansjalot, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde garnalen, gerookte pancetta, grof zeezout, kaneelstokjes, kerrieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, maïzena, mirin, oestersaus, okra, rijstazijn, rode chilipeper, sake, witte misopasta, zonnebloemolie, zwarte peper, zwarte peperkorrels en zwemkrabben

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Basisrecept uit Maak van de noot een deugd:

Koek- en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijszaad, gemberpoeder, kaneel, kardemom, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, piment en witte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Baharat

Ingrediënten:
kaneel, kardemom, komijn, koriander, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder en peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Ras el hanout à la Zoubida

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gedroogde rozenknopjes, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, meska, nootmuskaat, paradijskorrels, pimentkorrels, steranijs, tellicherrypeper, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
alligatorpeper, allspice, gedroogde chilipeper, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, peperkorrels, zwart, gedroogde rozenknopjes, staartpeper, steranijs en turmericpoeder

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Zwaardvis met granaatappelstroop

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, knoflook, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zeezout, zwaardvis en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sanguinaccio - Bloedworst

Ingrediënten:
bouillon, broodkruimels, gekonfijt fruit, kaneel, koriander, nootmuskaat, pijnboompitten, sultana's, varkensbloed, varkensdarm, witte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / snack of tussendoortje uit Home made:

Arabische lamsburger

Ingrediënten:
bulghur, citroen, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, paprikapoeder, peper, pijnboompitten, piment, pitabroodje, sla, toomeh, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze ras el-hanout

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Hele geroosterde cricketbal-pompoen

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gedroogde spaanse pepertjes, geitenkaas, gem squashes, kaneel, korianderzaad, rucola, zeezout, zongedroogde tomaten op olie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Baharat

Ingrediënten:
kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz en zwarte peper

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jeruzalem (voor Itamar)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, geweekte kikkererwten, kikkererwtenmeel, sesamzaad, ui, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mortadella

Ingrediënten:
insta cure® 1, kaneel, knoflookpoeder, korianderzaad, microcrystallijn cellulose, nootmuskaat, witte peper, pistache, transglutaminase (activa®), varkensschouder, vetspek, water en witte wijn

Soort:
worst
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ras el hanout

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde citroenschil, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen piment, gemalen selderijzaad, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, nigellazaad, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Notenboter met specerijen

Ingrediënten:
allspice, amandelen, cashewnoten, duivelsdrek, hazelnoten, kaneel, kardemom, komijn, koriander, kruidnagel, nootmuskaat, pecannoten, pinda's, specerijenmengsel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / condiment
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Peperbrood

Ingrediënten:
acaciahoning, amandel, bloem, gekonfijte citrusschil, hazelnoten, kaneel, korianderzaad, muskaatrozijnen, nootmuskaat, cacao, peper, pijnboompitten, vin santo en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

duivenpastei

Ingrediënten:
amandelen, duif, ei, eidooier, filodeeg, kaneel, kaneelstokje, boter, poedersuiker, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte
Haal meer recepten op...