Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroencitroensapeigemberkaneelknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkurkumaolieolijfoliepaprikapoederpeperrode uisuikeruiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Gemalen-specerijenmengsel

Ingrediënten:
asafoetida, curryblaadjes, gedroogde rode peper, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaad, urad dhal, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Tonijn met specerijen

Ingrediënten:
gemberpoeder, komijnzaad, korianderpoeder, korianderzaad, nootmuskaatpoeder, olijfolie, roze peperkorrels, sojasaus, tonijn en venkelzaad

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Specerijen voor kipbiryani

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kaneelstokje, kardemomzaad, kruidnagel en gember

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Kruiden & Specerijen

Ingrediënten:
basilicum, bessen, bier, citroenextract, citroenmelisse, frambozen, gember, honing, kaneel, kaneelstokjes, kruiden, munt, specerijen, tijm, vanille, vermout, vogels, wijn en wild

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Notenboter met specerijen

Ingrediënten:
allspice, amandelen, cashewnoten, duivelsdrek, hazelnoten, kaneel, kardemom, komijn, koriander, kruidnagel, nootmuskaat, pecannoten, pinda's, specerijenmengsel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / condiment
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / bijgerecht uit Home made:

Wortelsalade met komijn

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, peen, rode wijnazijn en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm met Indiase specerijen

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, extra vierge-olijfolie, ghee, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, peterselie, venkelgroen, venkelzaad, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Rokerige aardappels met specerijen

Ingrediënten:
aardappel, chipotlepasta, chipotlepeper, fenegriekzaad, geelwortelpoeder, gerookt paprikapoeder, gezouten pinda's, knoflook, komijnzaad, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, plantaardige olie, witte urad dhal, zeezout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe kook je met Nederlandse specerijen?

Ingrediënten:
appelmoes, asperges, avocado, bessen, bloemkool, boter, chocolademelk, foelie, friese nagelkaas, gemalen kruidnagel, groene peper, groenten, kaneel, kaneelpoeder, kaneelstokjes, knolselderij, koekkruiden, koffie, komijn, koolrabi, kruiden, kruidkoek, kruidnagel, kruidnagels, kruidnoten, muskaatnoot, nootmuskaat, peper, pompoen, raapstelen, rijst, rode bes, rode kool, rode peper, room, roze peper, snijbiet, specerijen, speculaas, sperziebonen, spinazie, spruiten, spruitjes, stoofpeertjes, suiker, vruchten, water, waterkers, witte chocolade en witte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bloemkool, tomaat en komijn

Ingrediënten:
bloemkool, extra vergine olijfolie, kerstomaat, komijnzaad, moscatelazijn, rodewijnazijn, suiker, verse koriander en zoete wittewijnazijn

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Kruidige wortelhummus met komijn

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, griekse yoghurt, kikkererwten uit blik, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprikapoeder, tahin en wortel

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemengde bonen met veel specerijen en lavas

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, knoflook, kruidnagelpoeder, olijfolie, pronkbonen, sugarsnaps, tomaat in blik, tomatenpuree en tuinbonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Casa Moro:

erwtensoep met komijn en arganiaolie - bessara

Ingrediënten:
arganolie, gedroogde rode chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...