333 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebloembotercitroeneigroene paprikaknoflookkomkommerkorianderlente-uimuntolieolijfoliepeperrode paprikarode uisjalotsuikertijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pate van tonijn of sardines

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, citroensap, peterselie, piri piri poeder, portugese sardines in olie, tomatenpuree, tonijn in olie en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
paté/terrine
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Pittige kisirsalade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, fijne bulgur, granaatappelsiroop, groene chilipeper, munt, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, tomatenpuree, trostomaten en water

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kisir - Bulgursalade met munt en augurk

Ingrediënten:
augurk, augurkenvocht, bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, fijne bulgur, granaatappelmelasse, groene chilipeper, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapuree, tomaten, tomatenpuree en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Beurre café de Paris

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, cayennepeper, citroensap, cognac, gedroogde provencaalse kruiden, kappertjes, kerriepoeder, mild paprikapoeder, mosterd, peterselie, sjalot, tomatenpuree en worcestershiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / samengestelde boter
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Lamb siniya

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroensap, ei, gemalen venkelzaad, lamsgehakt, naturel yoghurt, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, tahinpasta, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Lams-siniyah

Ingrediënten:
baharatspecerijenmix, bleekselderij, citroensap, knoflook, lamsstoofvlees, paprikapoeder, peterselie, pijnboompitten, romatomaten, tahin, tomatenpuree en uien

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Bietensoep met kubbe

Ingrediënten:
baharat, bleekselderij, citroensap, durumtarwe, olijfolie, peterselie, rode biet, rundergehakt, semolina, tomaat, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Karin Luiten - Zonder pakjes & zakjes - 2

Recept uit Zonder pakjes & zakjes - 2:

Tonijnsalade

Ingrediënten:
augurk, cayennepeper, citroensap, dille, kappertjes, kerstomaat, mayonaise, peterselie, tomatenpuree, tonijn, zilverui en zure room

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddestoelenpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, champignons, citroensap, druivenpitolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, maïsolie, peterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Antalya lahmacunu - Antalyaanse pizza

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijnzaad, jamaicapeper, lamsgehakt, peterselie, pijnboompitten, suiker, tomaten, tomatenpuree, turks pizzadeeg, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
pizza
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde inktvis - calamari ripieni in teglia

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, mager kalfsvlees, peper, tomatenpuree, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken voor twee:

Gegratineerde broodjes met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilets uit blik, citroensap, knoflook, olijfolie, stokbrood, tomatenpuree, verse peterselie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde vis met citroenolie

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, tomatenpuree, venusschelpen, vis en wit boerenbrood

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Bazargan - Salade van bulghur en noten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzenpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, bruine linzen, citroensap, druivenpitolie, garam masala, groene linzen, kerriepoeder, knoflook, maïsolie, peterselie, rode linzen, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente / paté/terrine
Haal meer recepten op...