Europees

Zoek naar Europees in jouw eigen kookboeken

Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Groentesoep tante marie (plus variaties)

Ingrediënten:
boter, bouillon, diepvriesgroenten, kaas, parmezaanse kaas en ui

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Warm suikergebak met verse vruchtenvla

Ingrediënten:
blauwe druif, bruine basterdsuiker, citroensap, croissantdeeg, kaneel, peer, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Europees
Soort:
fruit
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's

Ingrediënten:
aardbeien, appel, banaan, blini's, bosbessen, boter, cottage cheese, crèpes, frambozen, peer, room, roomkaas, suiker en verse geitenkaas

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met groente en kaas

Ingrediënten:
asperge, bloem, bloemkool, boter, brocolli, doperwten, druivenpittenolie, ei, kaas, maïsolie, melk, paddenstoelen, spinazie, ui, verse kruiden en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Taart van groene kool

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dille, ei, mayonnaise, savooiekool, ui, witte kool, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentefond, melk, mierikswortel, peper, room, wit brood en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Backerbsen

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, water en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, hertenworstjes, laurier, maïzena, mosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui en worcesteshiresaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, druivenpittenolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemakkelijke spätzlesoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Groenterösti's

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, platte peterselie, pompoen, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
aardappelgerecht / groente
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Buikspek met radijs

Ingrediënten:
buikspek, karwijzaad, majoraan, peterselie, radijsjes, water, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en parelgortsoep

Ingrediënten:
champignons, gedroogde funghi porcini, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillon, parelgort, portobello, shiitake, sojasaus, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en groentelaagjes

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, snelle tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Klassieke mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, melk, mierikswortel, room en witbrood

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
appel, mierikswortel, slagroom, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Blini's met fruit

Ingrediënten:
appel, banaan, bessen, bloem, boter, crème fraiche, druivenpittenolie, ei, kaneel, kersen, maïsolie, melk, peer, rum, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons en aardappelen in donker bier

Ingrediënten:
aardappel, bloem, donker bier, flespompoen, hertenworstjes, knolraap, laurier, maïzena, mosterd, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui, worcesteshiresaus en wortel

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcesteshiresaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / nagerecht uit De keuken van de pure smaak:

Kersenstrudel met chocolade en witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten:
brood, gehakt, knoflook, koriander, olijfolie, peper, savooiekool, spitskool, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kipschnitzel

Ingrediënten:
bloem, ei, kipfilets, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree-blini's

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, druivenpittenolie, ei, maïsolie, melk en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's met paddenstoelen

Ingrediënten:
blini's, boter, crèpes, fontina, gruyère, monterey jack, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes