Europees

Zoek naar Europees in jouw eigen kookboeken

Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Groentesoep tante marie (plus variaties)

Ingrediënten:
boter, bouillon, diepvriesgroenten, kaas, parmezaanse kaas en ui

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Warm suikergebak met verse vruchtenvla

Ingrediënten:
blauwe druif, bruine basterdsuiker, citroensap, croissantdeeg, kaneel, peer, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Europees
Soort:
fruit
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Spätzle

Ingrediënten:
bloem, ei, water en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Linsen und Spätzle - Linzen met spätzle

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gebraden karper

Ingrediënten:
champignons, karper, peper, spek, tomaten en zout

Keuken:
Midden-europees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Biscuitrol met frambozen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, frambozen, maïzena, poedersuiker, slagroom, suiker en water

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / nagerecht uit Kooktechnieken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
appel, bessencompote, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, griesmeel, kaneel, melk, suiker en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pudding
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Nudelteig 1 für geriebene nudeln - Noedeldeeg 1 voor geschaafde noedels

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, champignons, ei, emmentaler, rauwe ham, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-europees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Semmelknödel

Ingrediënten:
boter, ei, melk, nootmuskaat, oud brood, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Klassieke mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, melk, mierikswortel, room en witbrood

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
appel, mierikswortel, slagroom, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met karper

Ingrediënten:
droogkokende rijst, gedroogde abrikozen, kaneel, karperfilets, kwetsen, margarine, peper, rozijnen, ui, water, witte amandelen en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
rijst / vis
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Spätzleteig - Spatzledeeg

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis met tonijn, roomkaas en dragon

Ingrediënten:
bieslook, blinis, dragon, mosterd, roomkaas, sjalot, slagroom en tonijn

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Borschtsch

Ingrediënten:
augurk, augurkensap, dille, groentebouillon, karwijzaadpoeder, knolselderij, prei, rode biet, tomatenpuree, ui, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemakkelijke spätzlesoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kipschnitzel

Ingrediënten:
bloem, ei, kipfilets, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, melk, mierikswortel, room, tomatenketchup en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
abrikozencoulis, boter, eidooier, eiwit, frambozencoulis, griesmeel, melk, room, suiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, druivenpitolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree-blini's

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's met paddenstoelen

Ingrediënten:
blini's, boter, crêpes, fontina, gruyère, monterey jack kaas, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch