Europees

Zoek naar Europees in jouw eigen kookboeken

Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Toastje boursin

Ingrediënten:
bieslook, brioche, crème fraîche, fleur de sel, knoflook, mascarpone, olijfolie, peterselie, radijs en witbrood

Keuken:
Europees
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Toastje boursin

Ingrediënten:
bieslook, brioche, crème fraîche, fleur de sel, knoflook, mascarpone, olijfolie, peterselie, radijs en witbrood

Keuken:
Europees
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemakkelijke spätzlesoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Liptauer

Ingrediënten:
boter, hangop, kappertjes, komijn, kwark, paprikapoeder en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Klassieke mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, melk, mierikswortel, room en witbrood

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
appel, mierikswortel, slagroom, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Spätzle

Ingrediënten:
bloem, ei, water en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Spätzle

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, bloem, ei, margarine, melk, peper en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gist, melk, roggemeel, suiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / beslag/deeg
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kasha (niet vegetarisch)

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, kippenbouillon, margarine, ui en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pap
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kasha

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, margarine, ui, water en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pap
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, druivenpittenolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis met tonijn, roomkaas en dragon

Ingrediënten:
bieslook, blinis, dragon, mosterd, roomkaas, sjalot, slagroom en tonijn

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's met paddenstoelen

Ingrediënten:
blini's, boter, crèpes, fontina, gruyère, monterey jack, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree-blini's

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, druivenpittenolie, ei, maïsolie, melk en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Semmelknödel

Ingrediënten:
boter, ei, melk, nootmuskaat, oud brood, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, melk, mierikswortel, room, tomatenketchup en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten:
brood, gehakt, knoflook, koriander, olijfolie, peper, savooiekool, spitskool, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsoesters in kasha-korst

Ingrediënten:
boekweitgrutten, boter, citroensap, eiwit, extra vergine olijfolie, knoflook, lamsbout, peterselie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

IJsbergsla met rettich en ham

Ingrediënten:
citroensap, ei, ijsbergsla, kerriepoeder, komkommer, mayonaise, peper, rauwe ham, rettich, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kippenbouillon, laurier, milde kerriepoeder, peper, peterselie, ui, winterpompoen en zoete ketjap

Keuken:
Midden-europees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Rettichsalade met gember

Ingrediënten:
geconfijte gember, gembersiroop, peper, rettich, sla, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Taart van groene kool

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dille, ei, mayonnaise, savooiekool, ui, witte kool, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met groente en kaas

Ingrediënten:
asperge, bloem, bloemkool, boter, brocolli, doperwten, druivenpittenolie, ei, kaas, maïsolie, melk, paddenstoelen, spinazie, ui, verse kruiden en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch