Europees

Zoek naar Europees in jouw eigen kookboeken

Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Toastje boursin

Ingrediënten:
bieslook, brioche, crème fraîche, fleur de sel, knoflook, mascarpone, olijfolie, peterselie, radijs en witbrood

Keuken:
Europees
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Toastje boursin

Ingrediënten:
bieslook, brioche, crème fraîche, fleur de sel, knoflook, mascarpone, olijfolie, peterselie, radijs en witbrood

Keuken:
Europees
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

IJsbergsla met rettich en ham

Ingrediënten:
citroensap, ei, ijsbergsla, kerriepoeder, komkommer, mayonaise, peper, rauwe ham, rettich, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kippenbouillon, laurier, milde kerriepoeder, peper, peterselie, ui, winterpompoen en zoete ketjap

Keuken:
Midden-europees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Rettichsalade met gember

Ingrediënten:
geconfijte gember, gembersiroop, peper, rettich, sla, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, melk, mierikswortel, room, tomatenketchup en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en parelgortsoep

Ingrediënten:
champignons, gedroogde funghi porcini, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillon, parelgort, portobello, shiitake, sojasaus, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en groentelaagjes

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, snelle tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, hertenworstjes, laurier, maïzena, mosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui en worcesteshiresaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's met paddenstoelen

Ingrediënten:
blini's, boter, crèpes, fontina, gruyère, monterey jack, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree-blini's

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, druivenpittenolie, ei, maïsolie, melk en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsoesters in kasha-korst

Ingrediënten:
boekweitgrutten, boter, citroensap, eiwit, extra vergine olijfolie, knoflook, lamsbout, peterselie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Klassieke mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, melk, mierikswortel, room en witbrood

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
appel, mierikswortel, slagroom, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Glühwein

Ingrediënten:
bessenwijn, citroensap, citroenschil, honing, kaneelpijpje, kruidnagel en rode wijn

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegan
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Semmelknödel

Ingrediënten:
boter, ei, melk, nootmuskaat, oud brood, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gebraden karper

Ingrediënten:
champignons, karper, peper, spek, tomaten en zout

Keuken:
Midden-europees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, champignons, ei, emmentaler, rauwe ham, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-europees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcesteshiresaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Nudelteig 1 für geriebene nudeln - Noedeldeeg 1 voor geschaafde noedels

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Linsen und Spätzle - Linzen met spätzle

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Spätzleteig - Spatzledeeg

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Biscuitrol met frambozen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, frambozen, maïzena, poedersuiker, slagroom, suiker en water

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / nagerecht uit Kooktechnieken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
appel, bessencompote, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, griesmeel, kaneel, melk, suiker en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pudding