Sint-jakobsschelp

Sint-jakobsschelp wordt beschouwd als schaal- en schelpdieren.

Alternatieve namen: coquille, jakobsschelpen, sint-jakobsnoten en sint-jakobsschelpen.

Zoek naar sint-jakobsschelp in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met sint-jakobsschelp in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste sint-jakobsschelp recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient sint-jakobsschelp:

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht / lunch uit Liever lokaal:

Sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
appelcider, boter, crème fraîche, peper, saffraan, sint-jakobsschelp, sjalot, troebel appelsap, verse pasta en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Valerie Ferguson en Renate Hagenouw - Het Beste Uit Frankrijk

Voorgerecht uit Het Beste Uit Frankrijk:

Sint Jakobsschelpen

Ingrediënten:
aardappel, belegen cheddar, bloem, boter, citroen, dille, melk, room, sint-jakobsschelp, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Een recept uit David Japy, Delphine de Montalier en Jane Teasdale - Rauw

Recept uit Rauw:

Tartaar van sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
hazelnoot, kervel, olijfolie, sint-jakobsschelp, topinamboer en vanillestokje

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Japy, Delphine de Montalier en Jane Teasdale - Rauw

Recept uit Rauw:

Zeebouillon & sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
enokipaddestoelen, gedroogde bonitovlokken, kombu, shiso-bladen en sint-jakobsschelp

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / hoofdgerecht uit Polpo:

Sint-jakobsschelpen met citroen & pepermunt

Ingrediënten:
citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, munt, petoncles, sint-jakobsschelpen, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tagliatelle met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, lente ui, peterselie, rode chilipeper, sint-jakobsschelp, tagliatelle verde, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Sint-jakobsschelpen en rookspek

Ingrediënten:
bloem, boter, droge sherry, mager rookspek, olie, peterselie en sint-jakobsschelpen

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Tagliolini met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cayennepeper, knoflook, olijfolie, sint-jakobsschelp, sla, tagliolini en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Voorgerecht / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Tough Cookie:

Exotische soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
ananas, basilicum, gemberwortel, granny smith, kerrie, kippenbouillonblokje, kokosmelk, mango, olijfolie, sint jakobsschelpen, ui en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Voorgerecht uit Moro Londen:

Amandel-venkelsoep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, blanke amandelen, fino sherry, knoflook, laurierblad, olijfolie, sint-jakobsschelp, ui, venkelgroen, venkelknol, visbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Voorgerecht uit 1080 recepten:

Sint-jakobsschelpen uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, champignon, citroensap, sint-jakobsschelp, tomatensaus, tuinkruiden, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Sint-jakobsschelpen met venkel en ansjovisolie

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroenrasp, extra vierge-olijfolie, knoflook, manzanilla, olijfolie, sint-jakobsschelp, venkelknol, venkelloof en venkelzaad

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren