Zwart mosterdzaad

Zwart mosterdzaad wordt beschouwd als mosterdzaad.

Alternatieve naam: zwartemosterdzaad.

Zoek naar zwart mosterdzaad in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met zwart mosterdzaad in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste zwart mosterdzaad recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient zwart mosterdzaad:

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Bijgerecht uit BioBudget:

Raita

Ingrediënten:
bloemkool, ingelegde citroen, komijn, komkommer, munt, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Portmosterd

Ingrediënten:
bruin mosterdzaad, geel mosterdzaad, moutazijn, ruby port, sherryazijn, tawny port en zwart mosterdzaad

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Biermosterd

Ingrediënten:
bockbier, bruin mosterdzaad, donker bier, geel mosterdzaad, moutazijn, sherryazijn, stout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Gemengde inmaakkruiden

Ingrediënten:
dillezaad, korianderzaad, kruidnagels, mosterdzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek 1 notitie

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Mosterd

Ingrediënten:
mosterdzaad, peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
condiment
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ananaschutney

Ingrediënten:
ananas, bruine suiker, cayennepeper, chilivlokken, gedroogde abrikoos, gemberwortel, komijnzaad, limoensap, mosterdpoeder, mosterdzaad, thaise pepers en zout

Keuken:
Europees / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Cranberrychutney

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, chilivlokken, cranberry, gedroogde abrikoos, gemberwortel, kruidnagel, mosterdpoeder, mosterdzaad, sinaasappelsap, thaise pepers en zout

Keuken:
Europees / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spruiten in kokosmelk

Ingrediënten:
druivenpitolie, garam masala, gedroogde chilipeper, geel mosterdzaad, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, maïsolie, spruiten, zout, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made 1 notitie

Basisrecept uit Home made:

Mosterd maken

Ingrediënten:
ketjap manis, kurkuma, mosterdzaad, peper, rietsuiker, witte wijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Vijfspecerijenmengsel

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geel mosterdzaad, kalonjizaad, komijnzaad, nigellazaad en venkelzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Erewacht

Ingrediënten:
dijonmosterd, dragon, honing, knoflook, lamsribstuk, mosterdzaad, rodewijnsaus, sesamzaad, tahin en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Sambhar masala

Ingrediënten:
arhar dal, chana dal, curryblaadjes, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, maanzaad, mosterdzaad, toor dal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Rauwe groene-mangochutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, chilipoeder, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, groene mango, kurkuma, mosterdpoeder, mosterdzaad, sesamolie, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Amsterdamse Uitjes Met Cider En Mosterdzaad

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, ciderazijn, suiker, jeneverbessen, kardemompeulen, kruidnagels, mosterdzaad, zilveruitjes en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Gekruide kokoschutney

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, kokosnoot, mosterdzaad, natuuryoghurt, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch