Sake

Sake wordt beschouwd als rijstwijn.

Alternatieve naam: saké.

Zoek naar sake in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met sake in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste sake recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient sake:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Slagschip-rolletjes gukanmaki

Ingrediënten:
azijn, gezuurde rijst, ingelegde gember, ingemaakte kapper-appeltjes, japanse sojasaus, kappertjes, krabvlees, nori-zeewier, sake, wasabi en zalmeitjes

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Tofubuidels inari-zushi

Ingrediënten:
gedroogde shiitake, gefrituurde japanse tofu, gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, kippenbouillon, mirin, sake, wortel en zoete sherry

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zwarte knoflooklak

Ingrediënten:
donkere kippenjus, gemberwortel, mirin, sake, zoute sojasaus en zwarte knoflook

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Sous Vide Ponzu

Ingrediënten:
bonitovlokken, kombu rishiri, mirin, rode rijstazijn, sake, tamari, sojasaus, usi-kuchi-shoyu, sudachi (japanse limoen) en yuzu

Soort:
fruit
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Daishi

Ingrediënten:
bonitovlokken, kombu, rijstwijn, sake, sojasaus, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Gevulde prei

Ingrediënten:
gerookte ham, gerookte spekplakjes, mirin, misopasta, prei, sake en sesamolie

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Zalmfilets gemarineerd in sap van watermeloen

Ingrediënten:
sake, sesamzaad, gember, watermeloen, watermeloensap, zalmfilet, zonnebloemolie en zoute sojasaus

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zeewier-'mayo'

Ingrediënten:
arachideolie, arame, donkere sesamolie, druivenpitolie, hijiki, rijstazijn, sake, wakame en zout

Keuken:
Japans / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gevulde-inktvissushi ika-zushi

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, inktvis, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, kipgehakt, mirin, rundergehakt, sake, gember en zoete sherry

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

IJspastille van sake

Ingrediënten:
citroengras, gelatine, limoenrasp, limoensap, sake, sakeazijn, suikerwater, xantana en zout

Keuken:
Japans / Belgisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Sojabasisbouillon

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gedroogde mandarijnschil, gemberwortel, knoflook, mirin, rode spaanse peper, sake en steranijs

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch