Groene kool

Groene kool wordt beschouwd als sluitkool.

Savooiekool, savooikool, groenekool of groene kool is een variëteit van kool. Het is een van de oudste koolsoorten, die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. De kool is vernoemd naar de historische regio Savoye. De groente wordt zowel voor de verse markt als voor de industrie geteeld.

Van savooiekool bestaan drie typen:

Gele savooiekool vormt evenals wittekool een vaste ronde kool, geelgroen van kleur.

Groene savooiekool vormt een meer losse kool, waarvan het blad sterk gebobbeld is.

Albert Heijn heeft vele soorten seizoenskool in haar assortiment.

Alternatieve naam: savooiekool.

Zoek naar groene kool in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met groene kool in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste groene kool recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient groene kool:

Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Crostini met sardines

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, cherrytomaatjes, geroosterd stokbrood, groene kool, olijfolie, parmezaanse kaas, pittige zachte geitenkaas, sardines, tomatenpuree, ui, wilde spinazie, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding kool

Ingrediënten:
boern, chinese kool, groene kool, kool, rode kool, savooiekool, water, witte kool en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Zuurkool

Ingrediënten:
jeneverbes, karnemelk, savooiekool, witte kool, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente