picknick

Zoek naar picknick in jouw eigen kookboeken

De lekkerste picknick recepten

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Picknick / ontbijt / brunch / lunch uit Home made:

Kruisbessenjam met sinaasappel

Ingrediënten:
geleisuiker, kruisbessen en perssinaasappels

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rustieke groentetaart

Ingrediënten:
bernagie, bloem, courgette, ei, olijfolie, paardenbloem, pecorino, peper, prei, rucola, snijbiet, spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Picknick uit Verrot lekker:

Peultjes met gember en kardemom

Ingrediënten:
gember, kardemompeulen, korianderzaad, peultjes, ui en zeezout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Picknick uit Kochen für zwei:

Focaccia

Ingrediënten:
bloem, gist, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm en zout

Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Picknick uit Kochen für zwei:

Ingelegde olijven

Ingrediënten:
citroenschil, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peperoncini, tijm en venkelzaad

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Picknick uit Kochen für zwei:

Gekühlte Blumenkohlsuppe / Koude bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappels, bloemkoolroosjes, boter, citroensap, gevogeltebouillon, peper, room, sjalot, tobikko-kaviaar en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Picknick uit Koude keuken:

Wittebrood met geleivulling

Ingrediënten:
azijn, bouillonblokje, doperwten uit blik, ei, knakworstjes, rode paprika uit pot, water, witbrood, witte gelatine, witte peper, witte wijn, wortel uit blik en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Picknick / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Warme Snijbiet Bonen En Stiltonwraps

Ingrediënten:
cannellinibonen, chilivlokken, klontje boter, olijfolie, platbrood, rode ui, snijbiet, stilton, tenen knoflook, tortillawraps, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Picknick / buffet uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Crostata di pasqua - Paastaart

Ingrediënten:
artisjokken, ei, kappers, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, radicchio, spinazie, water, witte bloem en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Sperziebonensalade met feta en basilicum

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, feta, rode ui, rode wijnazijn, sperziebonen en verse basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / lunch uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pan bagnat met salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, artisjok, ei, groene paprika, jonge tuinbonen, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, peper, rode wijnazijn, rond brood, stokbrood, tomaat, tonijn uit blik, venkelknol, verse basilicum, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Eieren hardgekookt basisrecept

Ingrediënten:
ei, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Puree van verse tuinbonen - purè di fave fresche

Ingrediënten:
aardappel, groentebouillon, olijfolie, peper, verse tuinbonen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geroosterde zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop

Ingrediënten:
ahornsiroop, bosui, citroen, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, koriander, olijfolie, pecannoten, peper, peterselie, sherryazijn, sinaasappel, sultanarozijnen, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Picknick / bijgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Salade van zwarte bonen en mais

Ingrediënten:
chilipoeder, jalapeños, komijnpoeder, koriander, limoensap, olijfolie, oranje paprika, rode paprika, rode ui, zoete maiskorrels, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans / Internationaal / Tex-mex
Soort:
salade / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Picknick / bijgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Californische citrus-amandelsalade

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, bindsla, boerenkool, gember, koriander, lente-ui, rijstazijn, sesamolie, sinaasappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / lunch uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Koude kruidige ditalini

Ingrediënten:
ditalini, kruiden, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, tonijn op olie, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Picknick / bijgerecht uit Italië:

Borlotti saltati al rosmarino - Gebakken kievitsbonen met rozemarijn

Ingrediënten:
borlottibonen uit blik, extra vergine olijfolie, knoflook, rozemarijn en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Picknick / lunch uit Italië:

Panzanella - Toscaanse broodsalade

Ingrediënten:
basilicum, kappertjes, knoflook, komkommer, olijfolie, oude ciabatta, rode ui, tomaten, wijnazijn en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / lunch uit Liever lokaal:

Picknick met kaascake en vlierbloesemwater

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, crème fraîche, ei, gedroogde gist, kaas, kastanjechampignon, shiitake en wilde salade

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Picknick / avondmaal uit eten met nijntje:

Snijbonenquiche

Ingrediënten:
ei, hartige taartbodem, mozzarella, munt, room, snijbonen en zongedroogde tomaat

Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Picknick / bijgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Koude noedel-kruidensalade

Ingrediënten:
agavesiroop, basilicum, citroensap, edamamebonen, knoflook, komkommer, koriander, lente-ui, limoensap, rijstazijn, rode paprika, sesamolie, sesamzaad, sriracha en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / veganistisch / vegetarisch / noedels
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Picknick / buffet uit Thug kitchen feestvoer:

Italiaanse dressing

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, knoflook, olijfolie, tijm, uienpoeder, wittewijnazijn en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Picknick / bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Papaja salade - som tam esan

Ingrediënten:
ansjovissaus, groene papaja, groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, limoensap, ma-kaam piag, prik khee noo, sperziebonen, tamarindesap, tomaat en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / buffet uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Koude pennette met groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, gemberwortel, olijfolie, pennette, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Picknick / lunch uit Ingrediënten:

Italiaanse sandwich

Ingrediënten:
aubergine, fromage frais, italiaanse bollen, peper, slablad, verse peterselie, roomkaas, verse tijm, zongedroogde tomaten op olie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch