basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Snel

Ingrediënten:
instant polenta, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Gepofte knoflook

Ingrediënten:
knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kippendijen, kippenkarkas, kippenvleugels, prei, uui, winterwortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Blanke roux

Ingrediënten:
bloem en boter

Keuken:
Frans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Verse eierpasta

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eiloos pastadeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Paddenstoelenbouillon

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, champignons, citroengras, eekhoorntjesbrood, galangawortel, gedroogde hibiscusbloem, gember, knoflook, koriander, mirin, rijstazijn, sjalot, umami bouillon en weidekringzwammen

Soort:
bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Bouillon 'umami'

Ingrediënten:
bonitovlokken, champignons, citroengras, gedroogde beukenzwam, gember, knoflook, kombu, olijfolie, rawit, shii-takes, shiro shoyu, steranijs, timutpeperkorrels, tosazusaus, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Notensaus met een vleugje alcohol

Ingrediënten:
amandelen, bourbon whisky, cashewnoten, cognac, donkere rum, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, hazelnoot, melk, nootmuskaat, noten, peper, room, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basis bereiding sint-jakobsschelpen schoonamken en bereiden

Ingrediënten:
sint-jakobsschelp, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gare granen met boter en olie

Ingrediënten:
graan, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding schapenvlees braden- smoren, stoven - koteletten

Ingrediënten:
aubergine, azijn, groente, kruiden, laurier, mirtebladeren, munt, peterselie, rozemarijn, savooiekool, selderij, tijm, ui, venkelgroen, wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / schapenvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding rundvlees bakken frituren

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, frituurolie, olijfolie, oud brood, paneermeel, rundvlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees / frituur
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Basisrecept uit De complete keuken van Frankrijk:

Courtbouillon

Ingrediënten:
laurierblad, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
vegetarisch / bouillon
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Basisrecept uit De complete keuken van Frankrijk:

Crepes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, olie, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Serveersuggestie Graan koken, de gemakkelijkste manier

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Graan koken, de gemakkelijkste manier

Ingrediënten:
boekweitgrutten, boter, couscous, farro, gebroken tarwe, gerst, havergrutten, hele rogge, hele tarwekorrels, hominy, kamutkorrels, olie, olijfolie, quinoa, spelt, teff, triticale, wilde rijst en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Romige cranberry-notensaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, cranberry, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, hazelnoot, melk, nootmuskaat, noten, peper, pistachenoten, room, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Saffraannoedels

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, olijfolie, saffraanpoeder, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode bietenpastadeeg

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, olijfolie, rode bietensap en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gare granen met uien en paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, graan, granen, knoflook, olijfolie, paddestoelen, peper, shiitake, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / paddenstoelen
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Basisrecept uit De complete keuken van Frankrijk:

Zoet deeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, poedersuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / beslag/deeg
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gare granen met geroosterde specerijen

Ingrediënten:
chilipoeder, kerriepoeder en olijfolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broccoli, courgette, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Bouquet garni voor vis

Ingrediënten:
citroenschil, dragon, peterselie, selderijblad, selderijknol, spaanse peper en tijm

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Basisrecept uit De complete keuken van Frankrijk:

Mayonaise basisrecept

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, eierdooier, peper, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus