basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Gepofte knoflook

Ingrediënten:
knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kippendijen, kippenkarkas, kippenvleugels, prei, uui, winterwortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Blanke roux

Ingrediënten:
bloem en boter

Keuken:
Frans
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Tomaten uit de over, ingemaakt

Ingrediënten:
olie, peper, tomaten en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Basisrecept uit De complete keuken van Italie:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, maïsmeel, olijfolie, suiker, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Turks brood

Ingrediënten:
bloem, fijn zeezout, gedroogde gist, olijfolie en water

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

filodeeg - warka

Ingrediënten:
bloem, water, wijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Traditionele pesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vergine olijfolie, harde kaas, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Zongedroogde zoute vis - pla kem

Ingrediënten:
makreel, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige citrus-misodipsaus

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, honing, limoensap, mandarijnsap, mirin, misopasta, rijstazijn, sake, sinaasappelsap, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Pastadeeg

Ingrediënten:
ei, olie, witte bloem en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Basisrecept uit Eten in Italie:

Marsepijn

Ingrediënten:
amandel, maizena, poedersuiker en vanille-essence

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Soja-sesamdipsaus en marinade in Koreaanse stijl

Ingrediënten:
donkere sesamolie, gemberwortel, knoflook, lente ui, rijstazijn, sake, sesamzaad, sojasaus en suiker

Keuken:
Koreaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch / marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen-teriyakisaus

Ingrediënten:
champignon, gemberwortel, honing, knoflook, lente ui, mirin, paddenstoel, paddenstoelensaus, shiitake en sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gember-lente-uitjessaus

Ingrediënten:
arachideolie, gemberwortel, knoflook, lente ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Knoflook-lente-uitjessaus

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, lente ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Gebonden bruine runderbouillonsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, bruine runderbouillon, geklaarde boter, mager spek, tomatenpuree, uien, wortel en zwarte peper

Soort:
saus / bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zelfgemaakte tofoe

Ingrediënten:
calciumchloride, calciumsulfaat, citroensap, epsomzout, inmaakazijn, limoensap, magnesiumsulfaat, nigari-korrels (stremsel voor tofu), sojamelk en water

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Variatie op de witte basissaus: uiensaus

Ingrediënten:
blanke bouillon, bloem, boter, nootmuskaat, peper, roomboter, slagroom en uien

Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geurig kerriepoeder

Ingrediënten:
fenegriek, kaneelstokje, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding zoetwatervis pocheren

Ingrediënten:
bleekselderij, court-bouillon, groente, peperkorrels, ui, witte wijn, wittewijnazijn, wortel en zoetwatervis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Basisrecept uit Het kookboek van Tip Culinair:

Basissaus bij alle soorten vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, sjalot, slagroom, verse kruiden en visbouillon

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gare granen met uien

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, graan, jalapeños, knoflook en olijfolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Basisfrittata

Ingrediënten:
ei, eiwit, gemalen peper, melk en zeezout

Soort:
eieren, kaas en zuivel