basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Andalusisch rogge vloerbrood

Ingrediënten:
droge gist, inlegzuur, roggemeel, tarwebloem, water en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's wit

Ingrediënten:
olijfolie, roggebloem, tarwebloem t65, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's olijven-pommodori

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, olijfolie, olijven, roggebloem, tarwebloem t65, water, zongedroogde tomaten op olie, zout en zuurdesem

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Frans landbrood

Ingrediënten:
bloem, gist, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Panettone

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, krenten, melk, rozijn, sinaasappelrasp, suiker, vanille en water

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Specerijen voor kipbiryani

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kaneelstokje, kardemomzaad, kruidnagel en gember

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Crêpes soufflées - Gerezen beslag voor gevulde flensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, eidooier, eiwit, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Basisrecept uit Het beste van Roger van Damme:

Kwarkvulling

Ingrediënten:
boter, citroengras, citroenrasp, eidooier, griekse yoghurt, kwark, melk, platte kaas, puddingpoeder, room, suiker en vanillestokje

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Kweeperenmosterd

Ingrediënten:
appel, clementines, gekonfijte citrusvruchten, gekonfijte kersen, kweeperen, mandarijn, mosterdessence, mosterdpoeder, peer, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Pâte de levure - Gistdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gist, melk en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Vinaigrette de framboises - Frambozenvinaigrette

Ingrediënten:
frambozenazijn, notenolie, olijfolie, peper, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vinaigrette
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Fond blanc - Blanke fond, kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, kalfsschenkel, prei, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain de campagne

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Baguette

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Zuurdesemstarter van boekweitmeel

Ingrediënten:
boekweitmeel en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spelt desembrood met vergeten groente

Ingrediënten:
gebroken spelt, gele biet, gist, honing, oranje-paarse wortel, panatura, roze biet, roze chioggia biet, speltbloem, volkoren speltmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / groentevulling
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Winterwortelen, gekookt

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, margarine, peterselie, winterwortel en zout

Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Ingelegde citrusvruchten

Ingrediënten:
fruit, gemengde specerijen, kristalsuiker, laurier en meyer citroen

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Knapperige ingemaakte groenten

Ingrediënten:
bieten, bloemkool, gemengde specerijen, groene kruiden, radijs, sjalot, spaanse peper, sperziebonen en wortel

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
groente
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Pesto

Ingrediënten:
citroen, parmezaanse kaas, rucola en sjalot

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

IJsblokjes met kruiden en bloemen

Ingrediënten:
eetbare bloemen en kruiden

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Fond de homard - Kreeftenbouillon

Ingrediënten:
bladselderij, cayennepeper, cognac, knoflook, kreeftenkarkas, laurier, olijfolie, peterseliestelen, prei, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Fond de gibier - Wildfond

Ingrediënten:
jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, wildafval en winterwortel

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
wild / bouillon
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Basisrecept uit Dit is geen kookboek:

Pasta

Ingrediënten:
durumtarwe en eieren

Soort:
pasta/noodles