basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Basisrecept uit Filippijnen:

Loempiavellen extra recept

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ei, maïzena, olie, rijstebloem, water en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Zoetzure prei

Ingrediënten:
azijn, citroen, kaneel, koriander, prei, sinaasappel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Zalmmayonaise

Ingrediënten:
court bouillon, mayonaise en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Pompoen chutney

Ingrediënten:
appel, azijn, gember, pompoen, sambal en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Frambozensiroop

Ingrediënten:
frambozensap en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / siroop
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Peterseliepesto

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, peterselie en sherryazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

7 snelle toevoeginen voor dashidipsaus

Ingrediënten:
chilipeper, daikon, gember, gemberpoeder, honing, knoflook, kombu dashi, lente ui, mirin, rettich, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker en wasabipasta

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Basisrecept uit De complete keuken van Italie:

Visbouillon

Ingrediënten:
garnalenschalen, ui, verse peterselie, visgraten en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kokos-kerrievinaigrette

Ingrediënten:
kerriepoeder, kokosazijn, kokosmelk, peper, rijstazijn, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Basisrecept uit Culinaria Italia:

Strudelvulling (appel) - ripieno per strudel (mele)

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, kaneel, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef 1 notitie

Basisrecept uit The naked chef:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, gedroogde rode peper, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, venkel, visgraten en witte wijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Basisrecept uit Soep bij Janneke thuis:

Madras currypasta

Ingrediënten:
garam masala, geelwortel, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, rode peper, ui en zonnebloemolie

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Romige tofoemayonaise

Ingrediënten:
blanke azijn, dijonmosterd, zeezout, zijden tofu en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Vinaigrette, basis

Ingrediënten:
arachideolie, mosterd, olijfolie, peper, sjalot, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Basisrecept uit Hoe dan?!:

Snelle tomatensaus voor pizza

Ingrediënten:
olijfolie, peper, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Bouquet garni voor vlees

Ingrediënten:
bonenkruid, citroentijm, knoflook, lavas, oregano, peterselie, peterseliewortel en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Bouquet garni voor vlees - extra sterk

Ingrediënten:
laurier, lente-ui, peterselie, peterseliewortel, rozemarijn, salie, selderijblad, sinaasappelschil en tijm

Keuken:
Internationaal
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Bouquet garni voor gevogelte

Ingrediënten:
dragon, lente-ui, peterselie, venkelgroen en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Briochedeeg (koud)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei en gist

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Pannenkoek

Ingrediënten:
bloem, ei, melk en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Basisrecept uit Hét bakboek!:

Praliné

Ingrediënten:
amandel en hazelnoot

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Mierikswortel-yoghurtroom

Ingrediënten:
dijonmosterd, mierikswortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Basisrecept Quinoa

Ingrediënten:
groentebouillon, kippenbouillon en quinoa

Soort:
couscous/bulgur/quinoa