basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Lichtere koriander- (of andere kruiden)pesto

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Eiernoedels met tuinkruiden

Ingrediënten:
bloem type 405, boter, ei, gehakte tuinkruiden, olijfolie en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Eiernoedels met tuinkruidenblaafjes

Ingrediënten:
bloem type 405, boter, ei, olijfolie, tuinkruidblaadjes en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Mierikswortel-barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, knoflook, mierikswortel, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Remouladesaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, eidooier, grove mosterd, mierikswortel, neutrale olie, peper, peterselie, sherryazijn, sjalot, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Cranberrychutney

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, chilivlokken, cranberry, gedroogde abrikoos, gemberwortel, kruidnagel, mosterdpoeder, mosterdzaad, sinaasappelsap, thaise pepers en zout

Keuken:
Europees / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Saffraannoedeldeeg

Ingrediënten:
bloem type 405, boter, ei, eidooier, olijfolie, saffraan, water en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Eiernoedeldeeg

Ingrediënten:
bloem type 405, ei, olijfolie, water en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Polenta

Ingrediënten:
polentameel, water en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Vruchtencompote

Ingrediënten:
suiker, vruchten en water

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Zoet briseerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, melk, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Paddenstoelenbouillon

Ingrediënten:
bosui, boter, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paddestoelen, porcini, sojasaus en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Briseerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rouille

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olijfolie, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook en saffraan

Keuken:
Provençaals
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chimichurri

Ingrediënten:
azijn, chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, peterselie en sherryazijn

Keuken:
Argentijns / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groeneolijvenmojo

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, groene olijven, knoflook, peterselie en sherryazijn

Keuken:
Caraïbisch / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Bai mi fan - Witte rijst

Ingrediënten:
jasmijnrijst en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

beurre manie

Ingrediënten:
bloem en boter

Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Beurre rouge

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, rode wijn, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bouquet garni

Ingrediënten:
basilicum, citroenschil, dille, dragon, kervel, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, rozemarijn en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Gerookte kokosvlokken

Ingrediënten:
ahornsiroop, gerookte-paprikapoeder, kokosvlokken, plantaardige olie, sojasaus en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Gerookte amandelen met chili

Ingrediënten:
amandelen, suiker, zout, verse rozemarijn en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Falafel

Ingrediënten:
cayennepeper, maïzena, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, sesamolie, sesamzaad, knoflook, zout en water

Soort:
vegetarisch