174 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbladpeterseliebotercitroencourgettekerstomaatknoflookkomkommerkorianderkruidenlente-uiolieolijfoliepeperpeterselierode uisuikertomatenpureeuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Libanese broodsalade

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, komkommer, munt, olijfolie, peterselie, pitabrood, rode paprika, tomaat en vinaigrette

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, lente-ui, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Pittige kisirsalade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, fijne bulgur, granaatappelsiroop, groene chilipeper, munt, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, tomatenpuree, trostomaten en water

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Couscoussalademet uien

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, couscous, koriander, munt, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en courgettesalade met kaneel

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, habaneropeper, jalapeñopeper, kaneelpoeder, munt, olijfolie, serrano chilipeper, thaise chilipeper, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Fluke Ceviche

Ingrediënten:
basilicum, jalapeñopeper, citroenolie, citroensap, espelettepeper, koriander, limoensap, munt, olijfolie, suiker, tomaat, rode ui, zeezout, zomerbot en zomerbotfilet

Soort:
vis
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Fattoush - Broodsalade uit Libanon

Ingrediënten:
bosui, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad, libanees platbrood, minikomkommer, munt, oregano, bladpeterselie, rode wijnazijn, romeinse sla en tomaat

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Quinoataboulé

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, cherrytomaten, citroenrasp, citroensap, feta, libanese broodjes, munt, olijfolie, plat brood, witte quinoa en yoghurtkaas

Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Griekse salade met feta

Ingrediënten:
citroensap, feta, groene paprika, knoflook, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, peper, tomaat, zout en zwarte olijven

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tabouleh - Bulgur-salade

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse stijl orzosalade

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, feta, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, orzo, peterselie, ricotta, tomaat, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Salade van quinoa en gegrild zuurdesembrood

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, koriander, minikomkommer, munt, olijfolie, peterselie, quinoa, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Zoetzure Zwaardvis

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, slablaadjes, tomaat en zwaardvisfilet

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Tomatensorbet

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, tomaat, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse marjolein en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Gebakken vissandwich

Ingrediënten:
bindsla, citroen, citroensap, ingemaakte groene pepers, mayonaise, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode ui, stokbrood, trostomaten en witvisfilet

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Pirpirim asi - stoofschotel met postelein en oude granen

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroensap, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, groene olijfolie, grove bulgur, knoflook, paprikapuree, postelein, sumak, tomaat, ui en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...