307 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginebasilicumbleekselderijboterbouilloncitroensapcourgetteeigembergroentekruidenolijfoliepaprikapeperpeterseliesojasaussuikertijmtomaatuiwaterzonnebloemoliezout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Hollandse curry

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, ei, gemberwortel, grauwe erwten, knoflook, kokoscrème, kurkuma, macadamianoten, prei, rijst, rode puntpaprika, thaise rode currypasta, tomatenblokjes uit blik, ui, wortel, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Fagottini di pasta sfoglia farcite con couscous

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloemkool, boter, courgette, couscous, ei, erwten, gemberwortel, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijn, olijfolie, pecorino, pijnboompitjes, rozijn, sjalot en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemarineerde groente

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, oregano, rode paprika, rode wijnazijn, ui, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous de poulet - Couscous met kip

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, cayennepeper, chilipoeder, courgette, foelie, gemberpoeder, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, kruidnagel, nieuwe aardappels, oranje pompoen, paprikapoeder, peper, raapjes, rozijnen, tomaten, tuinbonen, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, bloemkool, courgette, knoflook, macaroni, mager rookspek, majoraan, olijfolie, tomaat, parmezaanse kaas, tijm, ui, water, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Minestrone

Ingrediënten:
ansjovis, basmatirijst, bladpeterselie, bleekselderij, bloemkool, broccoli, ciderazijn, cornichons, dijonmosterd, doperwten, dragon, extra vierge-olijfolie, kappertjes, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, macaroni, munt, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, spinazie, tuinbonen en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Grand aioli

Ingrediënten:
aardappels, bloemkool, eidooier, eieren, grof zout, laurierblaadjes, melk, olijfolie, rodewijnazijn, sperziebonen, knoflook, visbouillon, witbrood, wortels, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Romige groente-cannellinischotel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, bloemkool, cannellinibonen, flespompoen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, room, tijm, tomaat uit blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Romige groente-cannellinischotel met biet

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, bloemkool, cannellinibonen, flespompoen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rode biet, room, tijm, tomaat uit blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gemengde groente op zuur

Ingrediënten:
bleekselderijhart, bloemkool, extra vergine olijfolie, grof zout, laurierbladeren, mosterdzaad, rode uien, sperziebonen, tijm, knoflook, witte wijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Magere kapoen - cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, artisjokken, azijn, beschuit, bleekselderij, bloemkool, broodje, citroensap, ei, eierdooier, gamba's, groene olijven, kappertjes, knoflook, kruidenbouillon, langoest, olijfolie, paddestoelen in olie, pijnboompitten, poon, schorseneer, sperziebonen, verse basilicum, verse peterselie, wortel, zeevruchten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Diner / hoofdgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Bloemkoolnasi

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, cashewnoten, doperwten, eieren, gebakken uitjes, gember, knoflook, mais, pepertje, shiitake, wortels, zonnebloemolie, zout, zoute sojasaus en zwarte peper

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, artisjok, bloemkool, citroensap, ei, eierdooier, garnalen, gezouten en gedroogde tonijn, groene olijven, kadetjes, kappertjes, kleine champignons, knoflook, langoest, mosciame, oester, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode biet, schorpioenvis, schorseneer, selderijhart, sperziebonen, verse bladpeterselie, volkorencrackers, water, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / feestdagen
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Bagna caôda

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloemkool, boter, ciabatta, groente, knoflook, olijfolie, peper, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Haal meer recepten op...