87 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: fruitgembergriekse yoghurtgroentebouillonkaneelkippenbouillonknoflookkomijnkomijnzaadkorianderzaadmuntolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uispecerijentomatenpureeuiwateryoghurtzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Tagra met sardines

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gedroogde rode chilipeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, olijfolie, oregano, paprikapoeder, sardines, tomaat, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Kerriebloemkool met peterselierijst

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, citroenschil, diepvrieserwten, gele mosterd, gemalen kurkuma, gember, cashewnoten, groentebouillon, knoflook, komijn, koriander, olie, peterselie, snelkokende bruine rijst, tomaat, water en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Wraps met tomatensalsa en halloumi-falafelkoekjes

Ingrediënten:
koriander, chilipoeder, citroen, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, groene pepers, groene sla, halloumi, kikkererwtenmeel, knoflooksaus, lente-uitjes, mayonaise, pitabroodjes, plantaardige olie, platbroden, tarwebloem, tomatensalsa, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Blije-koeienburgers

Ingrediënten:
augurk, bloem, bonen, cayennepeper, citroen, extra vierge-olijfolie, feta, gemalen komijn, gemalen koriander, grove mosterd, hamburgerbroodjes, koriander, limoen, littlegemsla, maiskolven, olijfolie, rode kool, rode ui, tomaat, tomatenketchup, tuinbonen, witte kool en yoghurt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Snelle lamstajine

Ingrediënten:
aubergine, couscous, garam masala, ingemaakte citroen, komijnzaad, koriander, lamsnekfilet, lente-ui, olijfolie, pistachenoten, rode spaanse peper, saffraan, sesamzaad, tomaat en yoghurt

Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Kip tikka

Ingrediënten:
cashewnoten, citroen, feta, kastanjechampignons, kipfilet, komijnzaad, komkommer, koriander, kurkuma, lente-ui, mangochutney, mosterdzaad, naan, olijfolie, puylinzen, rode spaanse peper, rodewijnazijn, spinazie, tikkapasta, tomaat, wortel en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Sissende kipfajita's

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bonen, bruine rijst, citroen, feta, gedroogde anchopeper, gedroogde chipotlepeper, kipfilet, komijnzaad, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, paprika, paprikapoeder, rode spaanse peper, rode ui, sojasaus, tomaat, volkorentortillas en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Turkse pizza's

Ingrediënten:
bloemtortilla, chilisaus, citroen, dille, extra vierge-olijfolie, feta, groene paprika, houmous, ingelegde spaanse pepers, knoflook, komijnzaad, komkommer, koriander, lente-ui, littlegemsla, mager lamsgehakt, olijfolie, rodewijnazijn, rozemarijn, tomaat, tomatenpuree, walnoten en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In harissa gemarineerde kip met rodegrapefruitsalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, anijsster, citroen, gedroogde rode chilipeper, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneel, karwijzaad, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode grapefruit, rode paprika, rode ui, rood grapefruitsap, rucola, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Buffet / bijgerecht uit Simpel:

Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden

Ingrediënten:
amandelen, cherry-tomaat, citroen, gele rozijnen, komijnzaad, koriander, munt, olijfolie, ras el hanout, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / couscous
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Saltimbocca van struisvogel met auberginewaaier en falafels

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, citroen, citroentijm, druivenpitolie, gedroogde kikkererwten, ghee, knoflook, komijnzaadjes, koriander, korianderzaadjes, kruidenzout, peper, rauwe ham, rode uien, salieblaadjes, sesamzaadjes, sojasaus, struisvogelfilet, tomaten, witte wijn, zout en zout met chili

Soort:
gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Haal meer recepten op...