211 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapcourgettegembergroenteknoflookkokosmelkkruidenlimoenmuntolijfoliepeperpeterselierode paprikarode uispecerijensuikertomaatwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, bosui, bulgur, chilivlokken, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, groene olijven, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie en sultanarozijnen

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

aubergine-shakshuka met vega fijngehakt

Ingrediënten:
aubergines, eieren, griekse yoghurt, harissa, koriander, paprikapoeder, peterselie, quorn, rode wijnazijn, sneetjes brood, sumak, knoflook, gemalen komijn, tomatenblokjes, tomatenpuree, peper, witte ui, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise rode curry met paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, gember, currypasta, sesamzaad, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kokosmelk, paprika, rode chilipeper, rode curry, rode currypasta, sjalotten, knoflook, tofu, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Baingan Bharta

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, chilivlokken, garam masala, gemberwortel, groene peper, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, rijstolie, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentesaté

Ingrediënten:
aubergine, champignons, citroensap, donkere basterdsuiker, gele paprika, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, koriander, limoensap, melk, olie, olijfolie, pindakaas, rode paprika, rode peper, sjalot, tomatenketchup en zilverui

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Thaise groene curry

Ingrediënten:
aubergine, bosui, currypoeder, ei, garnalen, groene currypasta, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenblad, olie, pandanrijst, rode chilipeper, thaise basilicum, thaise chilipeper, ui, vissaus en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gemalen koriander, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomaat en ui

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Auberginecurry

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, bombay mix, fenegriekzaad, gember, kerstomaat, knoflook, kokos, kokosmelk, koriander, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, rode peper, rode ui, yoghurt en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Op de spies gedreven

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gemalen komijn, gemalen koriander, olijfolie, paprika, pastinaak, rode ui, rozemarijn, sinaasappelschil, tijm, wortel en zoete aardappel

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Curry

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, broccoli, chilipoeder, gele paprika, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, naan, papadums, rijstolie, rode linzen, sperziebonen, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Haal meer recepten op...