597 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcayennepepercitroencitroensapeigroenteknoflookmelknootmuskaatolijfoliepaprikaparmezaanse kaaspeperpeterselieroomslagroomsuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Souffle van zevenblad of brandnetel en schapenkaas

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, bloem, boter, brandnetel, knoflook, melk, paprikapoeder, peper, sjalot, ui, zevenblad en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Daisy May's BBQ-ribs

Ingrediënten:
amerikaanse gele mosterd, boter, gerookt paprikapoeder, honing, klaprib, lichtbruine basterdsuiker, mild chilipoeder, runderbouillonblokje, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Vis en prei uit de oven

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kabeljauw, melk, oude kaas, paprikapoeder, prei, schelvis, tijm, vastkokende aardappel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Dansende Asperge Geitenkaastaart

Ingrediënten:
cheddar, dijonmosterd, geitenkaas, boter, groene asperges, paprikapoeder, scharreleidooier, slagroom, zout, tarwebloem, versgemalen zwarte peper en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Macaroni met kaas - macaroni and cheese

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, cayennepeper, cheddar, elleboogjesmacaroni, hollandse kaas, mosterd, mosterdpoeder, boter, paprikapoeder, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sandwiches à la mövenpick

Ingrediënten:
biefstuk tartaar, boter, eierdooier, gerookte zalm, margarine, mierikswortel, paprikapoeder, peper, tuinkers, ui, volkoren brood en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Raapstelen, stampot

Ingrediënten:
aardappel, belegen goudse kaas, boter, leidse kaas, margarine, paprikapoeder, peper, prei, raapstelen, rode paprika en zout

Soort:
stamppot
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / buffet / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Flespompoen Tijm Broodpudding

Ingrediënten:
tijm, bruinbrood, flespompoen, gruyère, boter, olijfolie, paprikapoeder, pitten, rode ui, scharreleieren, knoflook, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika met zure room

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Broccoli met pestogratin

Ingrediënten:
boter, broccoli, broodkruim, olijfolie, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pesto, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bloemkool met pestogratin

Ingrediënten:
bloemkool, boter, broodkruim, olijfolie, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pesto, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / brunch / lunch / traktatie uit De dikke vegetariër:

Kaaskoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, ei, emmentaler, gruyère, paprikapoeder en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Penne met salie-ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, paprikapoeder, penne rigate, peper, roomboter, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gestoofde lever met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, kippenbouillon, lever, melk, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, sojasaus, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Liptauer

Ingrediënten:
boter, hangop, kappertjes, komijn, kwark, paprikapoeder en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde kip piri piri

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, fijn zout, grof zout, kip, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, piri piri pepers, piri piri poeder, piri piri saus, ruby port en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Tortellini met salie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, noorse garnalen, paprikapoeder, peper, roomboter, tortellini, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Duivelse kip

Ingrediënten:
bloemkool, boter, cheddar, gerookt paprikapoeder, groene chilipeper, jalapeños, keto, kippenborst, olijfolie, paprikapoeder, peper, roomkaas, slagroom, tomatensaus en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kip met romanescosaus

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, kipfilets, olijfolie, paprika's, tijm, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Uit de oven van Van Boven:

Tourte aux chanterelles

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, cayennepeper, eidooier, ei, jonge spinazie, melk, paddenstoelen, paprikapoeder, ricotta, suiker, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Haal meer recepten op...