95 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijboterbouilloncitroencitroensapcourgettegembergriekse yoghurtkorianderkruidenolijfolieoreganopeperpeterseliepijnboompittensjalottijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Butternut pompoen met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, flespompoen, dragon, groentebouillon, kervel, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Octopus met geroerbakte boerenkool met salsa van zwarte olijven en goudgele rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tagliatelle met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, boter, chilipoeder, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, laurierblad, munt, peterselie, rozemarijn, salie, sjalot, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Pompoen-roquefortsoep

Ingrediënten:
gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, pompoen, roquefort, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van Israëlische couscous met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gedroogde tomaat, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Israëlisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Basisrecept uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Salsa alle herbe - Kruidensaus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, extra vergine olijfolie, groentebouillon, kervel, kippenbouillon, knoflook, limoenrasp, munt, peterselie, pijnboompitten, rozemarijn, salie, ui, wilde venkelblaadjes, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / voorgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Peter Rabbits Sla Soep

Ingrediënten:
brood, doperwten, fijne kristalsuiker, gezouten boter, groentebouillon, kropsla, munt, sjalotten, knoflook, zout en versgemalen zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gekonfijte lamsschouder met salade van rodekool

Ingrediënten:
boter, citrusvinaigrette, dille, dragon, fleur de sel, granaatappel, groentebouillon, jeneverbessen, kervel, knoflook, koriander, kropsla, krulpeterselie, lamsschouder, mosterdblad, munt, peper, rode kool, rozemarijn en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde kool

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, vermicellinoedels, water, witte kool, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene asperges in 't groen

Ingrediënten:
basilcum, belgische mosterd, bladpeterselie, boter, citroenmelisse, citroensap, citroenzest, fleur de sel, groene asperges, groentebouillon, jonge spinazie, kervel, knoflook, knoflookolie, krulpeterselie, marjolein, mosterdzaad, munt, peper, rozemarijn, sjalot, spinazie, tijm, verveine, volle yoghurt, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofuvellen in stoofpot

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroengras, donkere sesamolie, druivenpitolie, gedroogde rijst-stro-paddenstoel, gedroogde shiitake, gember, geperste tofuvellen, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, maïskorrels, maïsolie, munt, serrano chilipeper, taugé, thaise chilipeper, tomaat, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Bosuiensoep

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, courgette, doperwten, groentebouillon, kashk, knoflook, laurier, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Freekeh pilaf

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui, zout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Dolma´s

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroensap, druivenbladeren, groentebouillon, knoflook, knoflookyoghurt, langkorrelrijst, olijfolie, pijnboompitten, pitabroodje, sultanarozijnen, ui, verse bieslook, verse munt, versgemalen zwarte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Lentesoep met melde

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, bruinbrood, doperwten, ei, geitenkaas, groentebouillon, jonge kaas, knoflook, kwark, laurier, melde, munt, olie, peper, prei, radijs, ricotta, tijm, tuinkers, ui, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroen, courgette, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, gemalen pimentkorrels, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rondkorrelrijst, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Pilav met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
artisjok, basmatirijst, bosui, boter, doperwten, griekse yoghurt, groene asperge, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, peper, pimentbessen, tuinbonen, uien, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Orloffgebraad met wortelen in Belgische pesto

Ingrediënten:
abdijkaas, belgische graanmosterd, bieslook, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroenmelisse, citroenzest, druivenpitolie, gele biet, gemengde jonge wortelen, groentebouillon, knoflook, knolselderij, koriander, lente-ui, limoensap, limoenzest, munt, peper, pistachenoten, varkensgebraad, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Bijgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gevulde uien met wortel-komijnsaus

Ingrediënten:
bulgur, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, limoensap, maïskorrels, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, pomodoritomaat, sjalot, verse bladpeterselie, verse munt, versgemalen zwarte peper, witte ui, witte wijn, wortel en zout

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente / feestdagen
Haal meer recepten op...