Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:

We hebben 25 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Het voedselzandloperkookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Het officiële, door Kris Verburgh geautoriseerde kookboekArts Kris Verburgh bewees reeds met De voedselzandloper dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper schotelt ons nieuwe voedingsgewoontes voor die gezond zijn én levensverlengend kunnen werken. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien zal leiden tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!Na de theorie bieden Kris Verburgh en Pauline Weuring ons nu een mooie praktische invulling van De voedselzandloper. Weuring ontwikkelde heerlijke, creatieve doch laagdrempelige recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunches, voorgerechten, avondmalen, toetjes en dranken, naar de inzichten van De voedselzandloper. Verburgh geeft ons hierbij in zijn gebruikelijke heldere en toegankelijke stijl interessante uitleg en duidelijke tips om het verouderingsproces af te remmen.Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, Schitterend!, drie jaar later zijn tweede, Fantastisch! Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.Pauline Weuring (1981) is een foodie in hart en nieren. De passie voor lekker eten zat er van kinds af aan al in. Zij is bedenker en eigenaar van het populaire kookblog Uit Pauline’s Keuken. Daarnaast is zij ook werkzaam als freelance culinair redacteur voor onder meer Flair.Over De voedselzandloper:’Een oneindige bron van medische voedselfeiten.’vrij nederland’Een doorwrocht boek. […] duidelijk en aanstekelijk geschreven.’nederlands dagblad’Zeer vermakelijk geschreven en voorzien van informatieve grafieken uit onderzoek.’medisch contact
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie

Recepten uit Het voedselzandloperkookboek
Een greep uit de 25 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Heldere paddestoelensoep
- Ingrediënten:
- kastanjechampignon, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, paddenstoelenbouillon, peper, shiitake, tijm, ui en zout
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Salade nicoise
- Ingrediënten:
- eieren, knoflookolie, olijfolie, peper, rode ui, romatomaat, sperziebonen, verse tonijn, zout en zwarte olijven
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Spinaziesalade met verse vijgen
- Ingrediënten:
- frambozenazijn, geitenkaas, olijfolie, pecannoot, rode ui, spinazie, verse vijg en zongedroogde tomaat
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Sinaasappelvenkelsalade
- Ingrediënten:
- bietjes, olijfolie, peper, rode mul, sinaasappel, venkelknol en zout
Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:
Havermoutpap met rood fruit
- Ingrediënten:
- amandelmelk, blauwe bessen, frambozen, havermout, kaneel en rode bes
Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:
Knapperige crackers
- Ingrediënten:
- gebroken lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad, water, zonnebloempitten en zout
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Oosterse kipsalade
- Ingrediënten:
- cashewnoten, chilipeper, kipfilet, kippenbouillon, lente ui, limoen, little gem, sesamolie, sojasaus, taugé en wortelen
Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:
Laagjesyoghurt met tropisch fruit
- Ingrediënten:
- mango, passievruchten, perziken, pompoenpitten, sojayoghurt, water en zonnebloempitten
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Koude komkommersoep
- Ingrediënten:
- avocado, bieslook, kippenbouillon, knoflook, komkommer, limoen, munt, peper, sjalot en zout
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Frittata met paddenstoelen
- Ingrediënten:
- eieren, paddestoel, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, soja kookroom, tijm, ui, zachte geitenkaas en zout
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Broccolikoekjes
- Ingrediënten:
- belegen geraspte kaas, broccoli, eieren, knoflook, olijfolie, quinoameel, rode peper, sojamelk, ui en zout
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Groene asperges met een gepicheerd eitje
- Ingrediënten:
- azijn, eieren, gerookte zalm, groene asperge, knoflook, olijfolie, peper en zout
Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:
Eimuffins
- Ingrediënten:
- belegen geraspte kaas, bieslook, eieren, kerstomaat, lente ui, peper, peterselie en zout
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Shushi maar dan anders
- Ingrediënten:
- avocado, komkommer, krabsticks, norivellen, quinoa, rijstazijn en wasabi
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Pittige paprikasoep
- Ingrediënten:
- basilicum, chilipeper, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tomaten, tomatenpuree, ui en zout
Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:
Broccolisoep met groenekruidenolie
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, broccoli, groentebouillon, knoflook, laurier, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, soja kookroom, ui en zout
Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:
Boekweitpannenkoeken met compote
- Ingrediënten:
- amandelmeel, baking soda, blauwe bessen, boekweitmeel, eieren, olijfolie, stevia, water en zout
Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:
Havermoutshake
- Ingrediënten:
- amandelmelk, banaan, havermout, kaneel en medjouldadels
Ontbijt uit Het voedselzandloperkookboek:
Overnightoats
- Ingrediënten:
- banaan, havermout, hazelnoten, pure chocolade en sojamelk