627 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbakpoederbloembotercitroencitroensapeigembergemberpoedergisthoningknoflookkruidnagelmelknootmuskaatolieolijfoliepeperslagroomsuikeruivanillesuikerwaterzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

duivenpastei

Ingrediënten:
amandelen, duif, ei, eidooier, filodeeg, kaneel, kaneelstokje, boter, poedersuiker, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / nagerecht uit De Griekse keuken thuis:

Walnotentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, cognac, eieren, walnoten, kaneel, kaneelstokjes, boter, poedersuiker, sinaasappelschil, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Moro:

Churros con chocolate

Ingrediënten:
bakpoeder, dikke room, kaneelstokje, melk, poedersuiker, pure chocolade, tarwebloem, zoete gecondenseerde melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / frituur / niet-alcoholische drank
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Glühweintaartjes

Ingrediënten:
amandelmeel, druivensap, bloem, boter, geleisuiker, kaneelstokje, kruidnagels, merg, poedersuiker, rode wijn, ruwe rietsuiker, sinaasappel, steranijs, vanillestokje en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kwartels gevuld met couscous, rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, honing, kaneel, kaneelstokje, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, poedersuiker, rode ui, saffraandraadjes, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Kürbis-Chutney - Pompoenchutney

Ingrediënten:
butternutpompoen, gember, kaneelstokje, knoflook, poedersuiker, pompoen, rode ui, rode wijnazijn, steranijs en zout

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Ketchup

Ingrediënten:
appelazijn, cayennepeper, gemberpoeder, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, laurier, pimentkorrels, poedersuiker, raapolie, tomaten, tomatenpuree, witte mosterdzaadjes, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Biscuitomeletjes met kersen

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, geleisuiker speciaal, kaneelstokje, maïzena, ontpitte kersen, poedersuiker, rumessence, slagroom, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa merdouma (in vermicelli verstopte kip)

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenkip, boter, dadels, honing, kaneel, kaneelstokje, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, poedersuiker, ras el hanout, rozijnen, saffraan, smen, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

couscous met begraven vlees

Ingrediënten:
amandelen, boter, kaneelstokje, olijfolie, poedersuiker, runderlappen, saffraandraadjes, snelkookcouscous, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rode kool

Ingrediënten:
appelmoes, boter, gedroogde vijgen, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, poedersuiker, port, rode kool, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Tomaten-Chutney - Tomatenchutney

Ingrediënten:
gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, knoflook, kruidnagelpoeder, poedersuiker, rode chilipeper, rode paprika, tomaten, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Wafels bereiden op de BBQ

Ingrediënten:
appels, bakpoeder, bruine suiker, chocolade, ei, kaneel, kaneelstokje, kersen op siroop, klokhuis, boter, kruiden, kruidnagels, melk, poedersuiker, roomboter, slagroom, tarwemeel, zout en vanillesuiker

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Wafels bereiden op de BBQ

Ingrediënten:
appels, bakpoeder, bruine suiker, chocolade, ei, kaneel, kaneelstokje, kersen op siroop, klokhuis, boter, kruiden, kruidnagels, melk, poedersuiker, roomboter, slagroom, tarwemeel, zout en vanillesuiker

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / nagerecht uit Comptoir Libanais:

Libanese dadelkoekjes

Ingrediënten:
amandelextract, fijn griesmeel, gedroogde dadels, gehakt, pistaches, kaneel, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, rozenwater, tafelsuiker en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gezoete couscous

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, kaneel, middelgrote couscous, poedersuiker, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rinderschulter mit Granatapfel-Mandel-Sauce / Gesmoorde runderschouder met granaatappel-amandelsaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Haal meer recepten op...