90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbieslookbladpeterseliebloembotercitroencrème fraîcheeiknoflookkoriandermosterdnootmuskaatolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselieroomsjalotslagroomsuikeruiwaterzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Kaassoesjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, cognac, ei, eidooier, gervais, melk, nootmuskaat, philadelphia, room en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mousselinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, laurier, peterselie, room, sjalot, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Paprika-knoflooksaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, eidooier, gevogeltefond, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, plantaardige olie, polenta, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Soep van noordzeevis met venkel en rouille

Ingrediënten:
aardappel, basisrecept noordzeebouillabaisse, belgische mosterd, cayennepeper, citroenrasp, citroensap, dille, eidooier, knoflook, krokant roggebrood, olijfolie, pastis, saffraan, venkel, visbouillon en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Oesters à la Bienville - oysters bienville

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, champignon, citroensap, eidooier, garnalen, grof zout, lente ui, oester, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, witte wijn, zout en zure room

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Pasta-ovenschotel met makreel

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, boter, cayennepeper, citroensap, ei, eidooier, makreelfilet, peper, prei, schelpjesmacaroni, slagroom, tomaat en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Hollandaise-langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, langoustinekoraal, langoustinelever, laurier, peterselie, sjalot, slagroom, water, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Kruidenmayonaise

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, franse mosterd, kervel, knoflook, majoraan, olijfolie, peterselie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Groene mayonaise

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, citroensap, eidooier, franse mosterd, knoflook, olijfolie, peterselie, waterkers, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Deep Sea Scallops in a Forest of Wild Mushrooms - Coquilles uit de diepzee in een bos van wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, boter, cantharellen, cayennepeper, citroensap, coquilles, crème fraîche, ei, eidooier, grote sponszwam, honingzwam, keizeramaniet, noilly prat, oesterzwam, rode zwavelkop, selderijzout, sjalot, wortel, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren / paddenstoelen
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, cayennepeper, citroensap, cognac, dijonmosterd, eidooier, engelse mosterd, extra vierge olijfolie, franse mosterd, gember, grove mosterd, kappertjes, ketchup, knoflook, lente-ui, olijfolie, patak's madras-currypasta, peterselie, rode spaanse peper, saffraan, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Pikante saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, boter, cayennepeper, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsfond, kappertjes, peterselie, room, sjalotten, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Snoekbaarsballetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, nootmuskaat, peper, room, snoekbaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Kaascrème-eieren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, ei, gervais, room, truffel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cayennepeper, citroensap, ei, gerookte schelvis, nootmuskaat, room, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Vismousse

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gerookte forel, gerookte heilbot, gerookte makreel, mon chou, peterselie, sla, slagroom, witte peper en zout

Soort:
vis
Haal meer recepten op...