624 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebotercitroencitroensapeimelknootmuskaatolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliesjalotsuikertijmtomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - 101 ballen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 101 ballen:

Spaanse kaasballetjes

Ingrediënten:
bloem, ei, eiwit, frituurolie, geitenkaas, gerookt paprikapoeder, knoflook, manchego, olie, tijm, volle melk, witte peper en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde balletjes garnalengehakt - perkedel oedang biasa

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, broodkruim, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, eiwit, goela djawa, hollandse garnaal, knoflook, paneermeel, peper, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kalfstong-peterseliecroquetten

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees / frituur
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Ravioli met topinamboer

Ingrediënten:
bonenkruid, durumbloem, eendenlever, ei, eiwit, kippenbouillon, knoflook, peper, sjalot, topinamboerpuree, truffelsap, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Lunch / snack of tussendoortje uit Baru Belanda:

Perkedelburger

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, basmatibuns, bloem, droog broodkruim, ei, eiwit, gesmoorde tomaat, korianderpoeder, knoflook, kokosolie, korianderzaad, nootmuskaat, paksoiblad, rode ui, rundergehakt, sambal tomaat, sjalot, tahunmayonaise, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gekruide aardappelballetjes - perkedel kentang ketjil

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, ei, eiwit, frituurolie, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, nootmuskaat, olie, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Gestoofde ossestaart met basilicum-knoedels

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bleekselderij, bloem, boter, eiwit, knoflook, laurier, ossestaart, peper, peterselie, rode wijn, tijm, tomatenketchup, ui, worcestersaus, wortel, zeezout, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Tête de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, grof zeezout, kalfswang, knoflook, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, groentebouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Fritto misto di mare

Ingrediënten:
ansjovisfilet, baarsfilet, bloem, citroen, eiwit, extra vierge-olijfolie, frituurolie, garnalen, gedroogde pepervlokken, kabeljauwfilet, knoflook, lengfilet, octopus, olijfolie, pijlinktvisjes, sint-jakobsschelp, verse peterselie, verse sardines, witvisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Schaapsbitterballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dikke yoghurt, eiwit, frituurolie, kaneel, knoflook, komijn, lamsbouillon, laurier, olie, paneermeel, peterselie, rozemarijn, schapenpoulet, tijm, tomato frito, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Gesmolten maultaschen

Ingrediënten:
bergkaas, bieslook, bloem, citroenrasp, courgette, ei, eiwit, geklaarde boter, groentebouillon, knoflook, kwark, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, prei, sjalot, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Eiernoedels met lamskofta in rode currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, eiernoedels, eiwit, geklaarde boter, gember, knoflook, kokosmelk, koolbladeren, koriander, mager lamsgehakt, munt, nootmuskaat, patentbloem, peterselie, plantaardige olie, rode currypasta, rode linzen, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Gesmolten maultaschen met gehaktvulling

Ingrediënten:
bieslook, bladspinazie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ei, eiwit, geklaarde boter, groentebouillon, halfom gehakt, knoflook, mosterd, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, prei, sjalot, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Gule Telor

Ingrediënten:
asem, basterdsuiker, bloem, boter, djahé, ei, eieren, ei, eigeel, eigelen, eiwit, eiwitten, boter, gula djawa, kaneel, kardemom, kardemomzaadjes, korianderpoeder, klei, kokosmelk, kruidenbouillon, kruidnagel, kunyit, laos, lombok, nootmuskaat, olie, roomboter, boter, salamblaadjes, santen, sjalotten, spekkoek, steranijs, knoflook, vanille, witte basterdsuiker, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Haal meer recepten op...