128 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebotercitroencitroensapdillegroentebouillongrof zeezoutkerstomaatknoflookkruidenmuntolijfolieoreganopeperrode paprikarode uisuikertijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van geglaceerde wortel met mosterd

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, druivenpitolie, esdoornsiroop, groentebouillon, honing, kervel, maïsolie, peterselie, suiker, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van geglaceerde wortel

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, esdoornsiroop, groentebouillon, honing, kervel, maïsolie, peterselie, suiker, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Bloemkoolsalade met druiven en kaas

Ingrediënten:
blauwe druiven, bloemkool, cheddar, dijonmosterd, hazelnoten, honing, peterselie, raapzaadolie, rozijnen, sherryazijn, zout en zwarte peper

Soort:
salade / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Meloen met gerookte kip en mozzarella

Ingrediënten:
citroensap, gerookte kipfilet, honing, limoensap, meloen, milde olijfolie, mozzarella, ogenmeloen, peper, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Rijstsalade met granny smiths

Ingrediënten:
basmatirijst, ciderazijn, granny smiths, honing, laurier, lente-ui, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, sinaasappel, tijm, varkensbuik, walnoten, wilde rijst en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, kaneel, paprikapoeder, pompoen, runderstoofvlees, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Kwartels aan een spies

Ingrediënten:
boerenbrood, citroen, droge marsala, honing, knoflook, kwartels, olijfolie, pancetta, pane di campagna, peper, peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Home made:

Groene groentesalade

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, citroen, dille, feta, geitenkaas, gerookte kip, gerookte vis, groene groente, hazelnootolie, honing, knoflook, peper, peterselie, rauwe ham, runderlende, yoghurt en zout

Soort:
salade / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

De uienfamilie

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gekruide lamskoteletten met honingsaus

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, extra vierge-olijfolie, gedroogde muskaatdruiven, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, zoet gerookt paprikapoeder, honing, jonge spinazie, kaneelpoeder, lamskotelet, málagasherry, olijfolie, pijnboompitten, rode ui, sherry pedro ximenez, verse bladpeterselie, volle zoete sherry en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Kleverige BBQ-spareribs

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, donkere sojasaus, gladde peterselie, honing, lente-ui, limoensap, mais, olijfolie, peper, rode paprika, tomatenketchup, varkenssparerib, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / sous-vide / varkensvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Duivenborstjes met knolgroenten en dadels

Ingrediënten:
dadel, duivenborst, gevogeltebouillon, hazelnootolie, honing, knolselderij, koolrabi, meiraap, schorseneer, sherryazijn, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, wildbouillon, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomaten en rijstsoep

Ingrediënten:
arboriorijst, gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Uien en blauwe bessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, blauwe bessen, blauwebessensap, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, honing, peterselie, sjalotje, suiker, tijm, witte uien en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Aardappelsalade met gebakken kikkererwten

Ingrediënten:
aardappel, extra vergine olijfolie, honing, kikkererwten, mosterd, oregano, peper, peterselie, pimenton picante, plantaardige olie, ui, wittewijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Bonte paprikasalade

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, grove mosterd, honing, kruidenazijn, olijfolie, paarse paprika, peper, peterselie, rode paprika, sjalot, tijm, witte paprika en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch / spread
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Balsamico-linzen met pompoen en halloumi

Ingrediënten:
aceto balsamico, berglinzen, groentebouillon, halloumi, hokkaido-pompoen, honing, kastanjes, kerstomaat, olijfolie, peper, peterselie, pul biber, rode wijnazijn, salieblaadjes, sjalot en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...