420 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloembotercitroensapeigroentekippenbouillonknoflookkruidenkruidnagellaurierlaurierbladolieolijfoliepepertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Dronken mosselen in sekt

Ingrediënten:
boter, knoflook, mosselen, peper, peterselie, prei, selderijknol, sjalotjes, wortels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Hopscheuten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, fleur de sel, hopscheuten, knoflook, bladpeterselie, prei, sjalot, tomaten, wortel en zwarte peperolie

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gestoofde hazebout

Ingrediënten:
hazebouten, jeneverbes, olie, peper, prei, rode wijn, rodewijnazijn, sjalot, tijm, verse peterselie, wildbouillon, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouquet garni, cornichons, dijonmosterd, eidooier, kip, kippenlever, kool, kruidnagel, meiraap, oud brood, peper, bladpeterselie, prei, rundersaucijs, sjalot, slagroom, ui, varkenssaucijs, wortel, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Court-Bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, fleur de sel, gember, gevogeltefond, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, pimentkorrels, prei, riesling, rozemarijn, saffraandraadjes, sjalotten, venkel, visfond en zeetonggraten

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel geglaceerde wortel met ui

Ingrediënten:
basilicum, boter, dille, kervel, lente-ui, munt, olijfolie, peterselie, prei, sjalot, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gevulde duifjes - pichones rellenos

Ingrediënten:
ei, gevogeltebouillon, half-om-halfgehakt, jonge duif, kaneel, knoflook, paneermeel, peper, pijnboompitten, prei, reuzel, sjalot, verse peterselie, vet rookspek, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Getruffeerde gepocheerde kip

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, kippenfond, peper, peterselie, prei, scharrelkip, tijm, ui, wortel, zeezout, zwarte peperkorrels en zwarte truffel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / voorgerecht uit Groot handboek sauzen:

Artisjokken met sauce Lyonnaise

Ingrediënten:
artisjokken, boter, citroensap, dragon, gezeefde tomaten, kalfsjus, knoflook, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijnazijn, sjalot, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe mit Geflügel - Gortsoep van gevogelte

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gevogeltevlees, gort, groentefond, gruyère, hysop, kerrie, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe - Gortsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gort, groentefond, gruyère, hysop, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, luchtgedroogde doorregen spek, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, runderschouder, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Inktvis, limabonen en inkt

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, citroen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, knoflook, limabonen, peper, peterselie, prei, tomaat uit blik, ui, venkel, zeekat en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de homard - Blaquette van kreeft

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dikke room, haricots verts, kervel, kippenbouillon, kreeft, bladpeterselie, prei, sjalot, suiker, witte peper, witte wijn, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...